GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

"Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε καρπός του ευρωπαϊκού και του ελληνικού Διαφωτισμού και φορέας των σύγχρονων αξιών για ελε...


"Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε καρπός του ευρωπαϊκού και του ελληνικού Διαφωτισμού και φορέας των σύγχρονων αξιών για ελευθερία με κοινωνική δικαιοσύνη. Ως τέτοιος, ο Ελληνικός Αγώνας για την Ανεξαρτησία ενέπνευσε ένα διεθνές κύμα θαυμασμού, αλληλεγγύης και ενεργούς υποστήριξης, το Φιλελληνισμό" αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
"Σήμερα, η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός βρίσκονται, ξανά, στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών του ανθρωπισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης και, μάλιστα, μέσα σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης.  
Στον αγώνα αυτόν, ο λαός μας αποδεικνύει ότι έχει αντοχές, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και πίστη στις δυνάμεις του. Σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος φτάνει στο τέλος της. Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε αυτήν την Ελλάδα, σε πέντε χρόνια από σήμερα, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση" σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

4 σχόλια

  1. Η 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΛΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    =============================================================

    • Θεσσαλονίκη: Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση
    • Αποχώρησε ενοχλημένος Κ. Παπούλιας

    Διαδηλωτές εισήλθαν στο χώρο όπου θα γινόταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διεξαγωγή της.
    Ο κ. Παπούλιας αποχώρησε από το χώρο της παρέλασης εκφράζοντας την ενόχλησή του για τα συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του.
    Κ. Παπούλιας: Ντροπή τους...
    Κ. Παπούλιας: Ντροπή τους...
    «Δε θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους. Και είναι και νέοι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα ''Παπούλια προδότη''. Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Ερχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη», πρόσθεσε.
    Ερωτηθείς αν φοβάται για την τροπή που παίρνουν κάποιες αντιδράσεις με υβριστικά συνθήματα, απάντησε: «Δεν φοβάμαι γιατί είναι μια μικρή απαράδεκτη μειοψηφία. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει που πάει γι αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων. Πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη. Κι αυτό πιστεύουμε όλοι γι αυτό και είμαστε εδώ. Και λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν αυτή την ημέρα, μια ιστορική μέρα. Μια μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό δεν ανήκει σε αυτούς».
    Ο κ. Παπούλιας ανέφερε ακόμη ότι «η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε». Υπογράμμισε παράλληλα ότι πρέπει «να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο».
    Οργισμένος για την εξέλιξη αυτή ήταν κι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε.
    Μετά την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Εθνικής Αμυνας και των άλλων επισήμων, κάποια τμήματα που επρόκειτο να παρελάσουν, πέρασαν από τον χώρο της παρέλασης.
    Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές από τις δύο πλευρές της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων, προχώρησαν σε κατάληψη του οδοστρώματος μόλιες έφτασε στην εξέδρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις 11 π.μ.
    Οι διαδηλωτές είχαν πάρει θέση από νωρίς στην άκρη του δρόμου με ξεχωριστά μπλοκ. Ανατολικά από την εξέδρα βρίσκονταν μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, εκπαιδευτικοί, «αγανακτισμένοι», μέλη σωματείων και άλλοι διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
    Γ. Μπουτάρης: Πλήρης εξευτελισμός των θεσμών
    Γ. Μπουτάρης: Πλήρης εξευτελισμός των θεσμών

    ΝΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
    Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου - Κ. Παπούλια
    ============================================
    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη λύπη του για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, τα οποία θεωρεί ότι προσβάλουν τους εθνικούς αγώνες των Ελλήνων και υπονομεύουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.
    Χαιρέτισε παράλληλα το γεγονός ότι σε όλες πόλεις, μαθητές και δάσκαλοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν.
    Μιλώντας λίγες ώρες αργότερα στη διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές.
    «Αυταρχισμός είναι η προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν τις απόψεις τους, διακόπτοντας παρελάσεις», ανέφερε, ενώ κατηγόρησε «αυτούς που διαιρούν τον ελληνικό λαό», λέγοντας ότι τραυματίζουν τη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.
    Τα επεισόδια καταδίκασαν επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
    «Αλλο η διαμαρτυρία και άλλο η προσβολή στους εθνικούς αγώνες και η προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μόσιαλος http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2081271 .

    «Αυτοί που σήμερα, ημέρα εθνικής εορτής, ύψωσαν τις μικρές κομματικές και συνδικαλιστικές τους σημαίες, αμαύρωσαν μια κορυφαία εκδήλωση τιμής προς την ιστορία του τόπου και προσέβαλαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν εκφράζουν -γιατι ούτε το μπορούν, ούτε το θέλουν- το πραγματικό φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2081270 .

    ΝΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Αυτοί που σήμερα, ημέρα εθνικής εορτής, ύψωσαν τις μικρές κομματικές και συνδικαλιστικές τους σημαίες, αμαύρωσαν μια κορυφαία εκδήλωση τιμής προς την ιστορία του τόπου και προσέβαλαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν εκφράζουν -γιατι ούτε το μπορούν, ούτε το θέλουν- το πραγματικό φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού»


    Γιαουρτοκαταπέλτη είχαν ετοιμάσει για τη ''μάχη'' εναντίον των ''επισήμων''
    ===========================================================================
    Μια πολεμική πολιορκητική μηχανή με βεληνεκές που μπορεί να στείλει ένα γιαούρτι από σημείο εκτός της απαγορευμένης ζώνης, κατευθείαν πάνω στην εξέδρα των επισήμων, ανακαλύφθηκε παραμονές της κρίσιμης παρέλασης
    Καταιγίδα γιαουρτιών με τη βοήθεια ρωμαϊκού καταπέλτη, ετοίμαζαν για την ημέρα της παρέλασης, οι γνωστοί-άγνωστοι, που όπως φαίνεται θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσουν από αέρος, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και... τον έλεγχο στα σημεία προσέγγισης της παρέλασης.
    Μονάδες της αστυνομίας, ύστερα από πληροφορίες, που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονταν από αντίπαλη ομάδα που ήθελε να προωθήσει τη διαμαρτυρία με νεράντζια, ανακάλυψαν ένα καταπέλτη έτοιμο για χρήση, κρυμμένο μέσα στους θάμνους της πλατείας.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή, διαπιστώθηκε ότι λίγα μέτρα πιο δίπλα, βρίσκονταν κρυμμένα 30 γιαούρτια χαμηλών λιπαρών. Μέσα στα γιαούρτια, βρίσκονταν τοποθετημένες ασύρματες μικροκάμερες, ώστε να καταγράψουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τις αντιδράσεις των επισήμων καθώς θα έβλεπαν τον κεσέ να πλησιάζει, προκειμένου να ανέβουν μετά στο youtube.

    28.10.011
    ΝΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. " ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ..ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ !!!!

    ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

    [[ Ο κ. Καμμένος είναι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος στα μεταπολιτευτικά χρονικά που έχει διαψευσθεί με επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας…]]
    *Πήγε με τον ‘’Τζιν’’ στη γιορτή της Δημοκρατίας ο Αλέξης, συνοδευόμενος από τους ‘’μετανάστες’’ που τον διέταξαν να ‘’φέρει’’ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. *Προσέβαλε πρόσωπα και θεσμούς εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία για να φέρουν τον Καραμανλή στην Προεδρία.
    *Ήταν ένα δείγμα του τι ‘’ετοίμαζαν’’ οι ΑΘΛΙΟΙ προβοκάτορες εναντίον της πατρίδας μας.
    *Έστησαν τον ‘’γιαουρτοκαταπέλτη’’ στις 28.10. του 2011 και προσέβαλαν ιερά και όσια οι ορδές του κόκκινου φασισμού, την ημέρα που οι Έλληνες τιμούν τους νεκρούς του ΜΑΥΡΟΥ φασισμού.
    *Ξεπούλησαν στο παζάρι της διαπλοκής και της προδοσίας την συνταγματικά εκλεγμένη με 44% κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, καταλύοντας στην πράξη, την λαϊκή βούληση και λαϊκή κυριαρχία .
    * Συμφώνησαν από κοινού με τον ψεύτη, συκοφάντη, θρασύδειλο υβριστή αποστάτη και προδότη ΚαΜένο εντελώς, να συγκυβερνήσουν προδίδοντας και υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες, για να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ την εξουσία.
    **Πάγκαλος: «Έκοψα» τον Καμμένο από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το ’90 γιατί ήταν ‘’γκάου-γκάου’’ !!!

    Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1990 ήθελε να είναι ο Πάνος Καμμένος όπως αποκάλυψε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αλλά «δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος». Σύμφωνα μάλιστα με τον πρώην υπουργό, ήταν εκείνος που έβαλε φρένο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
    Και θα μπορούσε μάλιστα να συμβάλλει αισθητά και στον οικονομικό αγώνα του κόμματος» τόνισε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

    *Με ‘’αυτόν’’ τον Καμμένο, ποιος Έλληνας δεν θα καεί??
    Κι όμως δεν έχει φιλότιμο να παραιτηθεί???
    **ΨΕΥΤΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    **Σε πολιτικό επίπεδο, ωστόσο, το μεγαλύτερο τραύμα για τον πολιτικό αρχηγό Πάνο Καμμένο έχει προκαλέσει η ακατανόητη, ακόμη και για στελέχη που βρίσκονται στον ηγετικό πυρήνα των ΑΝΕΛ, προσβολή του προς το πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    *Σχεδόν δύο χρόνια μετά, απάντηση για τους λόγους που αποφάσισε να εμπλέξει τον κ. Παπούλια σε ένα πρωτοφανές σκηνικό πολιτικής ιλαρότητας δεν έχει ακόμη δοθεί.

    * Ο κ. Καμμένος είναι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος στα μεταπολιτευτικά χρονικά που έχει
    ============================================================================
    διαψευσθεί με επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας, καθώς υποστήριζε ότι «πλαστογραφήθηκε» το έγγραφο με τις προτάσεις του και τους όρους του για μια κυβέρνηση «εθνικής ανάγκης».
    *Ζητούσε να έχει λόγο για τον πρωθυπουργό και να ορίσει τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, την ώρα που επισήμως δήλωνε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα από τα «κόμματα του Μνημονίου».

    *Στους ΑΝΕΛ φάνηκε τότε ότι είχαν πλήρη άγνοια για τις προτάσεις Καμμένου και ο ίδιος προσπάθησε να οχυρωθεί πίσω από ακόμη μία θεωρία συνωμοσίας, ενώ ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική απείλησε με προσφυγή στα δικαστήρια και την Προεδρία της Δημοκρατίας.
    Αυτοί λοιπόν οι ιδεολογικά, συνειδησιακά ,πολιτικά και ποινικά επίορκοι τυχοδιώκτες, ΕΦΕΡΑΝ το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο παραχωρώντας την εθνική μας κυριαρχία , ύπουλα, βρόμικα και αναίμακτα στους νταβατζήδες της Ευρώπης και της Αμερικής.

    Τι ‘’θέλουν’’ τα ΠΟΛΕΜΙΚΑ πλοία του ΝΑΤΟ σε μια ‘’διατεταγμένη’’ μετακίνηση ενός λαού
    ==================================================================
    μεταναστών, και με ποιο τρόπο θα ‘’εμποδίσουν’’ την επιχείρηση ‘’διάλυσης’’ της Ευρώπης και παραχώρηση της ΕΘΝΙΚΗΣ μας κυριαρχίας?

    Από ποιον κινδυνεύουν τα σύνορα της Ελλάδας εκτός από τους ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ συγκυβερνήτες?

    ‘’ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ‘’ΧΟΡΑ’’ , ΗΤΑΝ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σε μία άλλη ‘’προσπάθεια’’ κατάλυσης της εθνικής μας κυριαρχίας από τους ΙΔΙΟΥΣ διεθνείς και ντόπιους νταβατζήδες.
    ‘’ΒΥΘΙΣΑΤΕ’’ το ‘’ΧΟΡΑ’’ ρε πουλημένοι και επίορκοι πράκτορες , σήμερα.

    ΝΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση