GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Η βασική αιτία της διαφθοράς είναι στο ίδιο το σύστημα

"Όποια πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου στην οικονομία, οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αποδέχεται ως αιών...


"Όποια πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου στην οικονομία, οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αποδέχεται ως αιώνιο τον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, στηρίζει αντικειμενικά το πλαίσιο στο οποίο γιγαντώνονται αυτά τα φαινόμενα και γίνεται αναπόφευκτα μέρος της διαπλοκής", υπογράμμισε στην ομιλία του στην Βουλή ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να εξάγει ο ελληνικός λαός που παρακολουθεί την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, κι ενώ "έχει μπροστά του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και τις μεγαλύτερες αδικίες που έρχονται με μορφή καταιγίδας, ως συνέχεια των προηγούμενων, και αφορούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια, το σύνολο δηλαδή των αντιλαϊκών μέτρων που βάζουν ταφόπλακα σε δικαιώματα, το ήδη εξαφανισμένο λαϊκό εισόδημα, στην ίδια τη ζωή του λαού μας".

"Η βασική αιτία της διαφθοράς και της σήψης πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα που αποθεώνει το κυνήγι του κέρδους και οξύνει τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα διάφορα μονοπώλια και ξεχωριστά επιχειρηματικά συμφέροντα, όπου 'ο θάνατός σου η ζωή μου', επιβάλλεται ως υπέρτατος νόμος", τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι για να καταλάβουν τι ακριβώς εννοούν ως "διαφθορά" τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος, "πρέπει να βάζουν δίπλα- δίπλα τους νόμους που ψηφίζουν στη βουλή και εκείνους που αφορούν τους εφοπλιστές- βιομήχανους και εκείνους που αφορούν τους εργάτες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, όπως και εκείνους που χαρακτηρίζουν ως σκάνδαλα".

"Είναι γνωστό άλλωστε, ότι, μπορεί σε μια χώρα με βάση τους νόμους της, μία πράξη να θεωρείται διαφθορά, ενώ σε μια άλλη χώρα, μπορεί να θεωρείται μέχρι και απόδειξη υγιούς, έξυπνης επιχειρηματικότητας", πρόσθεσε.

Επεσήμανε ότι η όλη συζήτηση για την φοροδιαφυγή επικεντρώνεται στις μικρές επιχειρήσεις, με απώτερο στόχο την συγκεντροποίηση της παραγωγής σε σειρά κλάδων και την αύξηση των κρατικών εσόδων, ενώ η "δήθεν καταγγελία των πελατειακών σχέσεων κλπ, γίνεται κυρίως από κόμματα που δεν έχουν ασκήσει κυβερνητική διαχείριση παρότι κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και ορκίζονται στα ίδια μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα". Ανέφερε ως παραδείγματα το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και την Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας ότι η τελευταία καταθέτει ερωτήσεις στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών, σε βάρος των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η "διαπλοκή και διαφθορά οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού", είπε ότι "αυτή η επιχειρηματολογία εξυπηρετεί όχι μόνο την αθώωση της επιδίωξης των κερδών των λίγων επιχειρηματιών, ως πηγής των λαϊκών δεινών, αλλά και την κάθαρσή της στα μάτια του λαού, μέσω του διαχωρισμού σε υγιή και μη υγιή επιχειρηματικότητα, στην οποία καταλήγει κάθε συζήτηση περί διαφθοράς".

Σε ό,τι αφορά την Δικαιοσύνη είπε ότι παραμένει άθικτο όλο το αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας και ιεραρχικής εξάρτησης των δικαστών, προσθέτοντας ότι "η σύγκρουση που γίνεται, με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πέρα από άλλες πλευρές, έχει να κάνει και με τον έλεγχο κρίσιμων θέσεων και μηχανισμών στον χώρο της Δικαιοσύνης”.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε προτείνει την εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από ένα ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα, με τον τότε ΣΥΝασπισμό να εκφράζει την ίδια θέση, ενώ "δεν γνωρίζουμε τι λέει ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ".

Ο κ. Κουτσούμπας, παραθέτοντας σειρά στοιχείων, έκανε λόγο για όλο και πιο απροκάλυπτο, τα τελευταία χρόνια, ταξικό ρόλο της Δικαιοσύνης που αξιοποιείται "για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων", αναφέρθηκε στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων στην Δικαιοσύνη, καταλήγοντας: "αν η κυβέρνηση ήθελε να αντιμετωπίσει πραγματικά το πρόβλημα της καθυστέρησης της απονομής της Δικαιοσύνης, θα έλυνε αυτά τα ζητήματα, αλλά και θα 'ξεφόρτωνε' τα πινάκια των δικαστηρίων από τις εκατοντάδες υποθέσεις ποινικοποίησης εργατικών και λαϊκών αγώνων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση