GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάσημα λογότυπα με κρυφό νόημα

Πολλά λογότυπα μεγάλων και γνωστών εταιρειών και οργανισμών κρύβουν κάτι περισσότερο από το προφανές το οποίο βλέπει ο κόσμος. Είτε α...


Πολλά λογότυπα μεγάλων και γνωστών εταιρειών και οργανισμών κρύβουν κάτι περισσότερο από το προφανές το οποίο βλέπει ο κόσμος. Είτε αυτό είναι μια κρυφή εικόνα είτε το «παιχνίδι» ανάμεσα στα γράμματα, τα λογότυπα πολλές φορές είναι σχεδιασμένα όχι απλώς για να είναι εντυπωσιακά αλλά και να μένουν στο υποσυνείδητο.

Δείτε μερικά από αυτά...

1. Toblerone

Αν κοιτάξετε προσεκτικά το λογότυπο της Toblerone, εκτός από το όνομα της λαχταριστής σοκολάτας, μπορεί να δείτε κάτι άλλο. Τι είναι; Μια κρυμμένη αρκούδα στο Μάττερχορν. Αφιερωμένο στη Βέρνη της Ελβετίας, στο «σπίτι» της διάσημης σοκολάτας.

2. Amazon

Σε αυτό το λογότυπο υπάρχουν δύο κρυμμένα μηνύματα. Το πρώτο είναι ένα χαμογελαστό πρόσωπο που δημιουργείται από το βέλος και το δεύτερο το οποίο επίσης δημιουργείται από αυτό, το δείχνει να πηγαίνει από το Α έως το Z, σημαίνοντας δηλαδή ότι τα πάντα είναι διαθέσιμα εκεί. 

3. Tour de France

Ίσως αυτό είναι λίγο πιο απλό και εμφανές. Στο λογότυπο του «Γύρου της Γαλλίας», το γράμμα R στην πραγματικότητα σχηματίζει έναν ποδηλάτη.

4. Continental

Το λογότυπο της Continental έχει μια εικόνα που αντιπροσωπεύει το προϊόν της. Την βλέπετε; Και εδώ η εταιρεία χρησιμοποιεί τα γράμματά της. Το C και το Ο συμβολίζουν ένα ελαστικό, ακριβώς δηλαδή το προϊόν της Continental.

5.  Sony Vaio

Γράφει με σαφήνεια Vaio αλλά υπάρχει ένα βαθύτερο μαθηματικό νόημα πίσω από αυτό το λογότυπο. Το VA παρουσιάζει αναλογικό σήμα και το IΟ είναι το ψηφιακό σήμα με το δυαδικό σύστημα.

6. Cisco

Ποια είναι η κρυφή εικόνα στο λογότυπο της μεγάλης εταιρείας τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο;  Οι δημιουργοί του εμπνεύστηκαν από το διάσημο ορόσημο της έδρας της εταιρείας, τη γέφυρα Golden Gate, το σχήμα της οποίας δημιουργούν οι γραμμές έστω και «πρόχειρα».

7. LG

Ίσως από τα πιο εύκολα λογότυπα αν το παρατηρήσει κανείς. Μπορούμε να δούμε ένα χαμογελαστό, ευχάριστο πρόσωπο που μοιάζει να κλείνει το μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση