GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

De Tijd: Η Ελλάδα γίνεται η νήσος Έλις της Ευρώπης

Στο πνεύμα αλληλεγγύης που επιδεικνύουν αρκετοί Έλληνες εθελοντές στην προσπάθειά τους να παράσχουν κάθε είδους βοήθεια στους χιλιάδες ...


Στο πνεύμα αλληλεγγύης που επιδεικνύουν αρκετοί Έλληνες εθελοντές στην προσπάθειά τους να παράσχουν κάθε είδους βοήθεια στους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα, επικεντρώθηκε ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού προγράμματος Ter Zake που μετέδωσε χτες η βελγική ραδιοτηλεόραση VRT, υπό τον τίτλο «Ελληνική βοήθεια προς τους πρόσφυγες».
Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος του καναλιού καταγράφει στιγμιότυπα από το λιμάνι του Πειραιά και την Αθήνα και συνομιλεί με αρκετούς Έλληνες εθελοντές, οι οποίοι εξηγούν την κατάσταση και περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο συνδράμουν τους πρόσφυγες.
Με την νήσο Eλίς στα ανοιχτά της Νέας Υόρκης παραλληλίζει εξάλλου την Ελλάδα, ανάλυση που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας De Tijd με τίτλο «Η Ελλάδα γίνεται η νήσος Έλις της Ευρώπης». Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το νησί όπου οι μετανάστες υποβάλλονταν τον περασμένο αιώνα σε εξονυχιστικούς ελέγχους, προκειμένου στη συνέχεια να τους δοθεί το πράσινο φως για να εισέλθουν στην αμερικανική ενδοχώρα.
Σημειώνεται πως γίνεται πλέον ολοένα και περισσότερο αντιληπτό, πως η Ευρώπη επιχειρεί να απομονώσει το πρόβλημα των προσφύγων στην Ελλάδα: «Ας είμαστε ρεαλιστές, βρισκόμαστε ενώπιον μιας ανθρωπιστικής κρίσης» εκτιμούν ευρωπαϊκοί κύκλοι που επικαλείται η εφημερίδα. Σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτει, η ΕΕ αναλώνει επί του παρόντος τις προσπάθειές της, στο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες, που θα καταστήσουν δυνατή την φιλοξενία τουλάχιστον 100.000 προσφύγων στην Ελλάδα και να αποσοβηθεί ένα ανθρωπιστικό δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση