GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξαν οι ουρανοί και κόπηκαν στα δύο οι δρόμοι σε Αργεντινή και Χιλή

Πόλεις βυθισμένες κάτω από λασπόνερα, γέφυρες κατεστραμμένες, δρόμοι κομμένοι στα δύο, χωράφια σόγιας πλημμυρισμένα: οι ισχυρές βροχοπτ...


Πόλεις βυθισμένες κάτω από λασπόνερα, γέφυρες κατεστραμμένες, δρόμοι κομμένοι στα δύο, χωράφια σόγιας πλημμυρισμένα: οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν από τις αρχές Απριλίου την Αργεντινή έχουν προκαλέσει σαρωτικές πλημμύρες κι έχουν αφήσει πίσω τους δεκάδες χιλιάδες πληγέντες, σύμφωνα με τις αρχές.
Η επαρχία που έχει πληγεί περισσότερο είναι εκείνη του Έντρε Ρίος, που βρίσκεται μεταξύ των ποταμών Παρανά και Ουρουγουάη. Σήμερα οι αρχές καταμέτρησαν 12.000 πλημμυροπαθείς, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Οι επαρχίες του Μπουένος Άιρες, της Κόρδοβα και της Σάντα Φε έχουν επίσης πληγεί ενώ οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν αυτήν την εβδομάδα.
Στην Ουρουγουάη, χώρα που γειτνιάζει με την Αργεντινή, οι αρχές ανέφεραν ότι 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν υπερχειλισμένα ποτάμια. Το καταστροφικό πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου στην πόλη Ντολόρες είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άνθρωποι.
Καταρρακτώδεις βροχές έφεραν μεγάλες καταστροφές και στην κεντρική Χιλή το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας στο πέρασμά τους έναν νεκρό, επτά αγνοούμενους και εκατομμύρια κατοίκους χωρίς πόσιμο νερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση