GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφαντοι οι δύο συνεργάτες του Βγενόπουλου που εκδόθηκαν στην Κύπρο!

Παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση των στενών συνεργατών του Αννδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, στην Κύπ...



Παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση των στενών συνεργατών του Αννδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, στην Κύπρο, οι δυο τους είναι άφαντοι και καταζητούνται. Η ΕΛΑΣ φέρεται να επιρρίπτει ευθύνες στην Εισαγγελία Εφετών και Α.Π. για καθυστέρηση στη σχετική ενημέρωση.

Την Παρασκευή το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε τελεσίδικα κατά πλειοψηφία (4-1) την έκδοση Μπουλούτα και Φόρου μετά τα ευρωπαϊκά εντάλματα της Κύπρου για δύο από τα τέσσερα αδικήματα που τους αποδίδουν οι Αρχές στη Μεγαλόνησο, αναφορικά με τα πεπραγμένα τους στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.


Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται από την Κύπρο είναι οι εξής:

1) της χειραγώγησης της αγοράς,

2) της συνωμοσίας προς καταδολίευση,

3) της παρουσίαση ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας της Τράπεζας

4) της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών.




Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε ομόφωνα ότι ο κ. Μπουλούτας και ο κ. Φόρος πρέπει να εκδοθούν μόνο για δυο αδικήματα και συγκεκριμένα για «χειραγώγηση αγοράς» και «ανακριβείς ανακοινώσεις προς το κοινό». Μάλιστα, το Ποινικό Τμήμα απέρριψε το αίτημα των δύο κατηγορούμενων για διεξαγωγή των ανακρίσεων στην Ελλάδα.




Η Εισαγγελία Εφετών είχε απαγορεύσει το Φεβρουάριο την έξοδο των δύο συνεργατών του Βγενόπουλου από τη χώρα, λόγω των ενταλμάτων σύλληψης που είχαν διαβιβαστεί από την Κύπρο. Τότε, οι δύο παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα, δηλώνοντας πως είναι γνωστής διαμονής και απέφυγαν να συλληφθούν μέχρι να εκδικαστεί υπόθεση στον Άρειο Πάγο.




Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν πως η ΕΛΑΣ θεωρεί θέμα χρόνου τη σύλληψή τους, κάνοντας λόγο για ευθύνες που θα πρέπει να αναζητηθούν από την πλευρά της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το περιθώριο που δόθηκε στους δύο καταζητούμενους.

Πάντως οι ίδιοι οι κ. Μπουλούτας και Φόρος ανακοίνωσαν πως αυτοβούλως θα παραστούν στη δίκη της 11ης Μαΐου στην Κύπρο, «σεβόμενοι» την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης παρότι διαφωνούν με το περιεχόμενό της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

Δυστυχώς, η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάσισε να μεταχθούμε στην Κύπρο, ώστε να είμαστε παρόντες στην έναρξη της δίκης, η οποία θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου 2016.


Η υπόθεση για την οποία είμαστε κατηγορούμενοι αφορά απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ το Νοέμβριο του 2011 όπου, αντί να απομειωθεί η υπεραξία (goodwill) των ελληνικών εργασιών στα αποτελέσματα του εννεαμήνου, απεφασίσθη να προσληφθεί εξωτερικός σύμβουλος για να παρουσιάσει σχετική μελέτη-εισήγηση ώστε και με την σύμφωνη γνώμη των ορκωτών ελεγκτών της Τράπεζας να καθορισθεί το ακριβές ποσό και να γίνει η απομείωση με τα ετήσια αποτελέσματα, όπωςκαι τελικώς έγινε. Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη χωρίς δόλο και χωρίς περιουσιακό όφελος των εμπλεκομένων, ήταν ταυτόσημη με τις αποφάσεις όλων των Ελληνικών Τραπεζών εκείνη την περίοδο σχετικά με τις αποτιμήσεις υπεραξιών, αξίας Ελληνικών Ομολόγων κ.λ.π. και όχι μόνον δεν παραπέμπει σε ποινικά αδικήματα, αλλά ως απολύτως σύννομη δεν επισύρει ούτε καν διοικητικές κυρώσεις.


Προτιθέμεθα να παρουσιαστούμε αυτοβούλως ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Δικαστικών Συνδρομών στις 9 Μαΐου προκειμένου να μεταβούμε στην Κύπρο για να παραστούμε στη δίκη της 11ης Μαΐου 2016 σεβόμενοι την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης παρότι διαφωνούμε με το περιεχόμενό της. Τέλος, εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση