GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος με τη διάταξη που εξαιρεί τις συντάξεις των βουλευτών από το ασφαλιστικό!

Σάλος έχει προκληθεί σχετικά με το ζήτημα των εξαιρέσεων των συντάξεων των βουλευτών και δημάρχων από το νέο ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα,...


Σάλος έχει προκληθεί σχετικά με το ζήτημα των εξαιρέσεων των συντάξεων των βουλευτών και δημάρχων από το νέο ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν εκλεγεί πριν το 2012 εξαιρούνται από το νέο ασφαλιστικό.
Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε:
«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο».
Και συνέχισε λέγοντας πως «μία από τις βασικές μου δεσμεύσεις ήταν ότι από εδώ και πέρα όλοι θα έχουν ίση μεταχείριση, από τον Πρόεδρο του Αρείου, του βουλευτές μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι. Επομένως δεν έγινε σαφές αυτό που λέει στο νομοσχέδιο. Δηλαδή ότι όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις, όλες οι συντάξεις για τις οποίες έχουν δοθεί εισφορές, από εδώ και πέρα πηγαίνουν σε ένα ενιαίο φορέα» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:
«Μένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκείνες οι συντάξεις που είχαν δοθεί χωρίς να υπάρχουν εισφορές. Τέτοιες είναι όταν κάποιος πεθάνει από μία τρομοκρατική επίθεση, οι τιμητικές των καλλιτεχνών και οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012».
Δείτε το βίντεο:


Η αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη
Το θέμα έσπευσε να σχολιάσει, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter:
«Και οι "κατ' απονομή" συντάξεις, (βουλευτές, δήμαρχοι κλπ), πρέπει να προσαρμοστούν αναλόγως. Είναι ένα ζήτημα δικαιοσύνης και κοινής λογικής», υπογράμμισε, αναφερόμενος στις εξαιρέσεις των συντάξεων βουλευτών και δημάρχων εκλεγμένων πριν από το 2012, από το νέο ασφαλιστικό.
Δείτε το tweet:

Η αντίδραση του Βασίλη Λεβέντη
Το ζήτημα κλήθηκε να σχολιάσει και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο Βασίλης Λεβέντης, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε χαριτολογώντας πως πρόκειται για «Σαββατογεννημένους» βουλευτές και «μεγαθήρια», αναφερόμενος σε όσους εξαιρούνται από το νέο ασφαλιστικό.
Πρόσθεσε μάλιστα, ότι:
«Η Ένωση Κεντρώων έχει εισηγηθεί ο μισθός του βουλευτή να πάει στο μισό και γι' αυτό όλοι με μισούν στη Βουλή και με κοιτούν με στραβό μάτι. Όταν προχωρώ στους διαδρόμους της Βουλής, κάνουν πως δεν με βλέπουν»  .
Δείτε το βίντεο:

2 σχόλια

  1. Να γιατί H ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ όταν γίνουν εκλογές ΑΎΡΙΟ (και γίνουν τίμια) ίσως να είναι και πρώτο κόμμα...

    Οι δικοί μας πολίτικοι μας αλλά και τις Ευρώπης----- ΗΠΑ είναι άνθρωποι χαζοί...

    Μας φωνάζουν να κάνει ο Τσίπρας οικουμενική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΆΜΙ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ... ΔΗΛΑΔΉ να πάρουν τα μέτρα του ΤΆΦΟΥ ΜΑΣ όλοι μαζί...

    Γιατί δεν μας λένε με μέτρα που θα μας πάρουν πως θα ΖΟΎΜΕ ΜΕ 250 ευρώ τον μήνα;;...

    Εδω οι παγκόσμια μαφιόζοι μας λένε καθαρά οτι θέλουν ΑΊΜΑ ζητάνε να δίνουμε σε ανάπηρους μειωμένη σύνταξη!!!! και οτι θα την πάρουν ολόκληρη όταν κλείσουν τα 67 χρόνια τους 384 ευρώ!!!!! και με συμμετοχή στα φάρμακα 25% συν 1 ευρώ για την συνταγή συν οτι δεν καλύπτουν κανένα πρωτότυπο κ.τ.λ...

    ΚΑΙ ΕΡΩΤΏ γιατί οι μαφιόζοι ανθρωπιστές της Ευρώπης και τον ΗΠΑ δεν μας στήνουν και στον ΤΟΊΧΟ να μας εκτελέσουν; ..δεν θα είναι δα και η πρώτη φορά που το έχουν κάνει αυτό; ....

    Ο δε Τσίπρας και οι βουλευτές του ας πάνε γρήγορα νευροπαθολόγους διότι μάλλον έχουν βαρύ Αλτσχάιμερ...Δεν τολμούν ΚΑΝ να πουν ένα ΌΧΙ ... Όμως θα βγούμε από το κλουβί με της τρελές εκεί μας έβαλαν ΌΛΟΙ ,ΣΎΡΙΖΑ--ΠΑΣΟΚ--ΠΟΤΆΜΙ--ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ-- ΗΠΑ =Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΈΝΩΣΗ...

    Ας παραιτηθούν αν είναι αξιοπρεπείς ΌΛΟΙ ΤΏΡΑ του ΣΎΡΙΖΑ αν τους ζορίζουν και να κάνουν εκλογές με σύνθημα (ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΆΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΆ ΜΑΣ, ΟΎΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΎΜΕ ΤΟΝ ΛΑΌ ΜΑΣ)...Και ας έλθει αν έλθει ο Μητσοτάκης με το ΠΑΣΟΚ με ΤΟ ΠΟΤΆΜΙ να κάνουν ΑΥΤΆ που σκέφτονται... Δεν γίνετε να παίρνει 7.500 χιλιάδες ευρώ τον μήνα ο κάθε βουλευτής εκτός ((τα έξτρα)) και να υπογράφουν 384 ευρώ τον μήνα σε 67 ετών ανθρώπους και με 7.500 χιλιάδες ένσημα !!! δηλαδή 300 ένσημα τον ΧΡΌΝΟ ..ΌΤΑΝ δεν υπαρχή ΕΡΓΑΣΙΑΚΉ ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ και σε προσλαμβάνουν για τετράωρο και χτυπάς εσύ δώδεκαώρα...

    ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΕ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΝΑ ΔΟΥΛΕΎΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΈΡΕΤΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ...Ενημερώνω λοιπόν ως Έλληνας Εβραίος, ότι εμείς οι Εβραίοι είμαστε λαός με μνήμη και ρατσιστές δεν ξεπλένουμε..

    Βέβαια, ο φίλος τους ο Βορίδης, ο οποίος στις εκλογές του 2000 ήταν συνυποψήφιος του νεοναζί και αντισημίτη Κώστα Πλεύρη, ίσως να του έχει μάθει ότι οι Ναζί έλεγαν ότι οι "κατώτεροι λαοί δεν έχουν μνήμη "....

    Όμως για εμάς τους ΈλληνοΕβραίους δεν υπάρχουν κατώτεροι και ανώτεροι λαοί...

    Για εμάς τους Εβραίους όλοι οι λαοί και όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι...

    Εμείς οι Εβραίοι, έχουμε μνήμη, δεν "καλοπιανόμαστε", δεν εκβιαζόμαστε και δεν εκφοβιζόμαστε....

    Τιμούμε την ιστορία μας και τους νεκρούς μας, συγχωροχάρτια σε αντισημίτες και κάθε λογής ρατσιστές δεν δίνουμε και όταν μας καταδιώκουν οι φασίστες, γινόμαστε πιο δυνατοί και πιο περήφανοι....

    ΣΕ ΕΜΠΑΊΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΜΕ ΔΝΤ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΑΤΉΣΟΥΝ ΣΑΝ ΜΥΡΜΉΓΚΙ-- ΣΕ ΠΆΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΊΧΟ... ΦΕΡΣΟΥ ΈΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΣΑΝ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΔΏΣ'ΤΟΥΣ ΕΣΎ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΉ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ.....ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΝΤ...

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγκληματίες..Μεγάλη μείωση στις αναπηρικές συντάξεις.... Απείραχτες οι βουλευτικές συντάξεις


    «Mεγάλη είναι η μείωση που προβλέπεται στις αναπηρικές συντάξεις. Συγκεκριμένα, η εθνική σύνταξη, δηλαδή τα 384 ευρώ θα καταβάλλονται ολόκληρα, μόνο αν η αναπηρία είναι πάνω από 80%. Αν είναι από 67% έως και 79%, ο δικαιούχος θα παίρνει το 75% της σύνταξης και από εκεί και κάτω το 50% των 384 ευρώ» ανέφερε αναλυτικά ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, Νίκος Καλάκος, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

    «Συντάξεις χηρείας θα δίνονται σε ηλικίες άνω των 55 ετών.... Όποιος είναι κάτω από 55 ετών θα παίρνει τη σύνταξη χηρείας για 3 χρόνια και θα έχει μια επιδότηση εργοδοτικής εισφοράς για 2 χρόνια», συμπλήρωσε.

    Τέλος, σχετικά με το ΕΚΑΣ, «κόβεται το 20% των δικαιούχων, ενώ το 2019 θα κοπεί το 100%».

    Το νέο ασφαλιστικό ΔΕΝ ΑΓΓΊΖΕΙ τις βουλευτικές συντάξεις

    Συγκεκριμένα, από τους ενιαίους κανόνες του Ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλέγει μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, καθώς κι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, όπως και αθλητές ή θύματα τρομοκρατίας ( ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΧΗΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΙΡΟΙ ΣΑΣ ..ΔΙΌΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΘΑ ΠΈΣΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΜΈΣΑ ΣΕ ΦΈΡΕΤΡΑ) που λαμβάνουν τιμητικές συντάξεις.

    Διευκρινίσεις για το ζήτημα έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε την εξαίρεση, διευκρινίζοντας ότι «το ν/σ δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».

    «Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ», ήταν η εξήγηση του υπουργού Εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση