GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάσχα: Έξι τρόποι για να διώξετε τις μύγες από το τραπέζι σας

Οι μύγες εκτός από ενοχλητικές είναι και ένας σοβαρός κίνδυνος για την υγεία μας. Επειδή τα συγκεκριμένα έντομα βρίσκονται συνήθως κοντ...


Οι μύγες εκτός από ενοχλητικές είναι και ένας σοβαρός κίνδυνος για την υγεία μας. Επειδή τα συγκεκριμένα έντομα βρίσκονται συνήθως κοντά σε κάδους απορριμμάτων, περιττώματα και σάπια τρόφιμα, μπορούν να μεταφέρουν έως και ένα εκατομμύριο βακτήρια, τα οποία τα μεταδίδουν όταν "κάθονται" πάνω σε τρόφιμα ή σε επιφάνειες όπου τα τρόφιμα παρασκευάζονται. Η δυσεντερία, η χολέρα, η διάρροια και ο τύφος μπορούν να μεταδοθούν από της κατά τ' άλλα "αθώες" μύγες.
Διαβάστε πώς να απαλλαγείτε από τις μύγες χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα:
  • Mηλόξυδο
Οι μύγες έλκονται από μυρωδιές που προέρχονται από ζύμωση. To μηλόξυδο όταν θερμανθεί απελευθερώνει μια μυρωδιά που προσελκύει τις μύγες, κάτι που είναι κατάλληλο για... μυγο-παγίδα.
Τι πρέπει να κάνετε: 
Σ' ένα μπολ ανακατέψτε μηλόξυδο με υγρό απορρυπαντικό. Τοποθετήστε το μπολ στο μέρος του σπιτιού που συγκεντρώνονται οι μύγες.
  • Γαρίφαλο
Το ξυλάκι από το γαρίφαλο έχει μια ευχάριστη μυρωδιά κάτι που οι μύγες δεν το αντέχουν. Ανακατέψτε το με το λεμόνι για να δημιουργήσετε ένα σούπερ δυνατό απωθητικό.
Τι πρέπει να κάνετε:
Βάλτε τις σκελίδες σε τουλπάνι και δέστε το σε κάποιο κουρτινόξυλο ώστε να κρέμεται κοντά στο παράθυρο με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν οι μύγες στο σπίτι.
  • Κρασί
Οι μύγες έλκονται από κόκκινο και λευκό κρασί.
Διαδικασία 1η:
Ρίχνετε ½ φλιτζάνι κόκκινο ή λευκό κρασί σε ένα ποτήρι.
Τοποθετήστε το ποτήρι στην περιοχή που είναι οι μύγες.
Οι μύγες θα πρέπει να προσελκύονται σε αυτό και πνίγονται στο κρασί.
Επαναλάβετε τακτικά τη διαδικασία.
Διαδικασία 2η:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κρασί με υγρό απορρυπαντικό.
Τοποθετήστε το μπολ στην περιοχή που είναι οι μύγες.
Οι μύγες θα πρέπει να προσελκύονται στο κρασί και να κολλούν στο απορρυπαντικό.
Επαναλάβετε τακτικά τη διαδικασία.
  • Νομίσματα μέσα σε μια διάφανη σακούλα με νερό
Ένας ακόμα τρόπος, ο οποίος ενδέχεται να σας φαίνεται αρκετά ασυνήθιστος είναι αυτός της χρήσης των νομισμάτων. Βάλτε 4-5 μικρά νομίσματα στην σακούλα. Πρέπει να είναι διάφανη! Γεμίστε την με καθαρό νερό, κλείστε την και κρεμάστε τν λίγο πιο πέρα από εκεί που τρώτε. Οι μύγες μπερδεύονται και φοβούνται τις αντανακλάσεις του ήλιου στο νερό και τα νομίσματα.
  • Citronella και καρυδέλαιο
Ρίξτε 20-30 σταγόνες από έλαιο citronella σε ένα μπολ με ενάμισι φλιτζάνι λάδι καρύδας. Αναμίξτε καλά και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να γεμίσετε μικρά βαζάκια ή άδειες κονσέρβες. Τοποθετήστε τα γύρω από τα προβληματικά σημεία.
  • Βαμβάκι, εκχύλισμα βανίλιας και δυόσμο
Αυτό το απωθητικό μπορεί να είναι λίγο πιο πολύπλοκο, αλλά φέρνει αποτέλεσμα. Βάλτε δύο μπάλες από βαμβάκι στο κάτω μέρος ενός ρηχού δοχείου. Καλύψτε τις μπάλες από βαμβάκι με περίπου τέσσερις κουταλιές της σούπας από εκχύλισμα βανίλιας. Συμπληρώστε το βάζο με φρέσκο δυόσμο και καλύψτε το βαζάκι με ένα κομμάτι τουλπάνι. Αυτή η μέθοδος είναι τόσο επιτυχής, που λένε ότι μπορείτε να αφήσετε αυτό το βαζάκι δίπλα σε ένα μπολ με σάπια φρούτα και οι μύγες να μην πλησιάσουν καν!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση