GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουσκ σε ΠΓΔΜ: Το ευρω-ατλαντικό μέλλον της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε την ΠΓΔΜ να μην επιτρέψει η πολιτική κρίση την οποία διέρχεται να θέσε...


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε την ΠΓΔΜ να μην επιτρέψει η πολιτική κρίση την οποία διέρχεται να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. "Η Ευρώπη χρειάζεται μια σταθερή ΠΓΔΜ στην οποία θα λειτουργεί το κράτος δικαίου. Το ευρω-ατλαντικό μέλλον της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο", έγραψε ο Τουσκ στο Twitter.

Η ΠΓΔΜ προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τις 5 Ιουνίου μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της ΕΕ, προκειμένου να τερματιστούν μήνες πολιτικού αδιεξόδου σε σχέση με ένα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι χορηγεί αμνηστία σε όσους εμπλέκονται σε διάφορα σκάνδαλα που προκύπτουν από τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε δημοσιοποιήσει πέρυσι η αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ, προκαλώντας όμως βίαιες διαδηλώσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση επανέλαβε σήμερα ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που δρομολογούνται για τις 5 Ιουνίου, καθώς εκτιμά ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές στη χώρα, επιρρίπτοντας την ευθύνη γι’ αυτό στο κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση