GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Panama Papers: Κάμερον και Μάκρι στο μάτι του κυκλώνα

Δύο ηγέτες πρώτης γραμμής βρίσκονται τώρα στο μάτι του κυκλώνα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των Panama Papers που σαρώνει τον πλανή...


Δύο ηγέτες πρώτης γραμμής βρίσκονται τώρα στο μάτι του κυκλώνα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των Panama Papers που σαρώνει τον πλανήτη και εξαιτίας του οποίου παραιτήθηκε ο Ισλανδός πρωθυπουργός, το πρώτο ″θύμα″ της μεγαλύτερης διαρροής εγγράφων στην ιστορία.
Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται τώρα στην Αργεντινή - μετά το αίτημα που διατυπώθηκε από την εισαγγελία για τη διεξαγωγή έρευνας για τον πρόεδρό της Μαουρίσιο Μάκρι - και στη Βρετανία, όπου ο Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχθηκε χθες ότι ήταν κάτοχος μεριδίου σε ένα υπεράκτιο fund που είχε ιδρύσει ο εκλιπών πατέρας του και το οποίο είχε καταχωρηθεί στις Μπαχάμες.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Αργεντινή, η ανακοίνωση του αιτήματος για τη διεξαγωγή έρευνας εις βάρος του Μαουρίσιο Μάκρι φαντάζει τώρα ως ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον πρόεδρο, που έχει υποστηρίξει τη διεξαγωγή ενός πολέμου χωρίς κανένα έλεος κατά της διαφθοράς. 
Το αίτημα της εισαγγελίας αποσκοπεί κυρίως στο να αποσαφηνιστεί αν ο Μάκρι, ο οποίος εξελέγη τον περσινό Νοέμβριο, όφειλε να αναφέρει στη δήλωση των περιουσιακών του στοιχείων ότι το όνομά του βρισκόταν στο οργανόγραμμα δύο υπεράκτιων εταιρειών.
"Θα διαβιβάσω (την Παρασκευή) στη δικαιοσύνη όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε ο δικαστής να επαληθεύσει ότι αυτό που έκανα είναι σωστό και ότι δεν υπάρχει κάποια αξιόμεμπτη παράλειψη στη δήλωση εισοδημάτων μου το 2007 και το 2008", δήλωσε ο Μάκρι από το προεδρικό μέγαρο. 
Το όνομα του προέδρου της Αργεντινής εμφανίζεται σε δύο offshore εταιρείες, τη Fleg Trading Ltd στις Μπαχάμες, η οποία υπήρχε από το 1998 ως το 2008, και την Kagemusha SA στον Παναμά, η οποία ιδρύθηκε το 1981.
"Είμαι καθαρός, σέβομαι το νόμο. Δεν έχω τίποτα να κρύψω", σημείωσε ο Μαουρίσιο Μάκρι.
Από την αρχή ο πρόεδρος της Αργεντινής δηλώνει ότι δεν έχει κάνει καμία παρατυπία και ότι δεν έχει στην κατοχή του κανένα μερίδιο στις δύο αυτές επιχειρήσεις του ομίλου Macri, ιδιοκτησίας του πατέρα του Φράνκο, ενός πλουσίου Ιταλού επιχειρηματία που έκανε περιουσία στην Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση