GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μυστήριο με το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα: Τι είπε στον Αυτιά, τι απαντά το Μαξίμου

Κριτική σε υψηλούς τόνους ασκούν πηγές της κυβέρνησης αναφορικά με «τον θόρυβο που προσπαθούν να ξεσηκώσουν ορισμένοι σχετικά με το πόθ...


Κριτική σε υψηλούς τόνους ασκούν πηγές της κυβέρνησης αναφορικά με «τον θόρυβο που προσπαθούν να ξεσηκώσουν ορισμένοι σχετικά με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού».
Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο και πως το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στη δήλωση πόθεν έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους. Αναφέρουν ακόμη ότι πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
«Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία», τονίζουν και σημειώνουν πως «η δημοσιογραφική αλητεία είναι από ότι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής». «Αυτά», καταλήγουν.

Τι έλεγε το 2013 ο Αλέξης Τσίπρας

Εύλογη απορία προκαλεί το γεγονός ότι πριν την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητική πλειοψηφία, ο Αλέξης Τσίπρας, ως προεδρος του κόμματος τότε, δήλωνε ότι δε θα πληρώσει χαράτσι για τα ακίνητα - καθότι ζει στο ενοίκιο και δεν έχει τα μέσα να μένει σε δικό του.
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του πρωθυπουργού έγιναν το Φεβρουάριο του 2013 στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, μετά από ερώτημα της δημοσιογράφου Μάγδας Τσέγκου, σχετικά με τη στάση που θα κρατούσε ο ίδιος απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Ωστόσο φαίνεται πως το πόθεν έσχες, του πρωθυπουργού, το οποίο είδε την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας, τον εμφανίζει ως κάτοχο ακινήτου - που συνεπώς θα έπρεπε να πληρώσει κανονικά χαράτσι!
Σύμφωνα με τη δήλωση που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στη χρήση του 2012 - πριν προβληθεί η εκπομπή δηλαδή-, ο κύριος Τσίπρας εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ενός ακινήτου στην περιοχή της Κυψέλης.
Παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένο το απόσπασμα από την εκπομπή του 2013:
"Εμείς δεν κάνουμε επικοινωνιακή πολιτική της φαμφάρας, όπως κάνουνε κάποιοι οι οποίοι τη μία βγαίνουν ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης και την άλλη πουλάνε βιβλία της οκάς σε κανάλια μετά τις 12 το βράδυ. Εμείς είχαμε πει ότι δεν θα πληρώσουμε για λόγους παραδειγματικούς το χαράτσι. Ώστε όταν έρθουν σ' εμάς να πιάσουν πρώτα εμάς και μετά να πάνε στον απλό λαό. Κοιτάξτε όμως τι συμβαίνει. Την πατήσανε για έναν απλό λόγο. Διότι εγώ, ζω στο νοίκι αγαπητή μου Μάγδα. Τι να κάνουμε; Υπάρχουν και πολιτικοί αρχηγοί που ζούνε στο νοίκι. Δεν έχω τη δυνατότητα αυτή, τι να κάνουμε; Είχα βγει και είχα πει παραδειγματικά, πρώτο εμένα να πιάσουνε, πρώτη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι το ίδιο κάναμε, το ίδιο έκανε και η Παπαρήγα. Υπάρχουν και κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί που δεν ζουν σε επαύλεις στην Κηφισιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση