GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Brexit: Ράλι της στερλίνας εν μέσω δημοσκοπήσεων και στοιχημάτων Bremain

Σε εξέλιξη - υπό καταρρακτώδη βροχή στο Λονδίνο - βρίσκεται από τις 9 το πρωί το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία, για την παραμονή ή...


Σε εξέλιξη - υπό καταρρακτώδη βροχή στο Λονδίνο - βρίσκεται από τις 9 το πρωί το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία, για την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. 

"Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παραμείνει μέλος της ΕΕ ή να φύγει από την ΕΕ;" είναι το ακριβές ερώτημα το οποίο αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, που δόθηκε το πρωί στη δημοσιότητα, προηγείται το Bremain - δηλαδή η παραμονή στην ΕΕ. 

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Ipsos-MORI για λογαριασμό της εφημερίδας Evening Standard δίνει 52% στο Bremain και 48% στο Brexit. 

Η δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης έδωσε ώθηση στη στερλίνα έναντι του δολαρίου, που έφτασε σε υψηλό έξι μηνών.

Μια δεύτερη διαδικτυακή δημοσκόπηση της Populus που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 2 το μεσημέρι, δείχνει 55% Bremain - 45% Brexit.

Τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα δεν πρόκειται να διενεργήσουν τα κλασικά έξιτ πολ, επειδή το περιθώριο λάθους για ένα ερώτημα που δεν έχει προηγούμενο, θεωρείται υπερβολικά μεγάλο. Ωστόσο, το ινστιτούτο YouGov θα δώσει στη δημοσιότητα μια δημοσκόπηση, λίγη ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες στις 22.00, τοπική ώρα (24.00 ώρα Ελλάδας).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση