GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κέρι: Δεν έχουμε λάβει αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν στην Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα πως δεν έχει λάβει οποιοδήποτε αίτημα για έκδοση του μουσουλμάνο...


Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα πως δεν έχει λάβει οποιοδήποτε αίτημα για έκδοση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, οποίος ζει εδώ και πολλά χρόνια αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Η τουρκική κυβέρνηση δήλωσε πως υποστηρικτές του Γκιουλέν βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος που διενήργησε ομάδα στρατιωτικών χθες.

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Λουξεμβούργο, ο Κέρι εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ακολουθηθεί η συνταγματική διαδικασία όσον αφορά εκείνους που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Πάντως, ο ίδιος ο Γκιουλέν καταδίκασε "με τους πιο κατηγορηματικούς όρους" την απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.

"Υπέφερα από πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα τα 50 τελευταία χρονια και βρίσκω συνεπώς ιδιαίτερα προσβλητικο το να κατηγορούμαι ότι έχω οποιαδήποτε σχέση μ' αυτή την απόπειρα. Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γκιουλέν.

"Η άνοδος μιας κυβέρνησης στην εξουσία δεν πρέπει να γίνεται παρά μόνο έπειτα από μια ελεύθερη και δίκαιη εκλογική διαδικασία", αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση