GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαδημούλης: Εκλογές θα γίνουν το 2019

Εκλογές θα γίνουν το 2019 και το καλοκαίρι του 2017 πιθανότατα η Ελλάδα να ξαναβγεί στις αγορές, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δη...


Εκλογές θα γίνουν το 2019 και το καλοκαίρι του 2017 πιθανότατα η Ελλάδα να ξαναβγεί στις αγορές, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" κάλεσε τη Ν.Δ. να μην επενδύει στα σενάρια της "αναμπουμπούλας" και σημείωσε πως "αυτοί που έκαψαν τον τόπο δεν μπορούν να το παίζουν πυροσβέστες".

"Σε μια στιγμή που η οικονομία δείχνει να σταθεροποιείται και οι προβλέψεις μιλούν για μια πορεία ανάκαμψης και ισχυρής ανάκαμψης τα χρόνια 2017 και 2018 το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι η αστάθεια. Και γι αυτό πιστεύω ότι πολύ σωστά ο πρωθυπουργός παρενέβη λέγοντας ότι είναι "ανοησία" τα περί εκλογών. Εκλογές θα γίνουν το 2019. Και πρέπει να γίνουν και συνιστώ στην αξιωματική αντιπολίτευση -στο βαθμό που μου επιτρέπεται- να πάψει να επενδύει στα σενάρια της αναμπουμπούλας, στα σενάρια της οπισθοδρόμησης της οικονομίας κάνοντας προβλέψεις Κασσανδρικές", είπε ο κ. Παπαδημούλης.

 "Ο προϋπολογισμός του 2016 θα εκτελεστεί μια χαρά, ο κόφτης δεν θα ενεργοποιηθεί. Το 2017 και το 2018 θα έχουμε ανάπτυξη της τάξης του 3% και σοβαρότατη μείωση της ανεργίας και σε έναν χρόνο από τώρα, το καλοκαίρι του 2017, πιθανότατα η Ελλάδα, με ένα σχεδιασμό που έχει το οικονομικό της κυβέρνησης, να ξαναβγεί στις αγορές για να τεστάρει τα νερά" πρόσθεσε. 

Σε ερώτηση για το προσφυγικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, απάντησε: "Χρειάζεται εγρήγορση και πίεση προς την Τουρκία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει η Συμφωνία για λογαριασμό της. Ενα σαφές σήμα ότι δεν θα γίνουν εκπτώσεις, ειδικά προς την Τουρκία, σε σχέση με όσα ρητά καταγράφει αυτή η Συμφωνία αλλά και ταυτόχρονη επεξεργασία λύσεων με μεγαλύτερη βοήθεια προς την Ελλάδα και συμφωνίες με άλλες χώρες από τις οποίες ξεκινούν οι πρόσφυγες, έτσι ώστε να μην καταληφθεί εξ απήνης η Ευρώπη στην περίπτωση που έχουμε μια αρνητική τροπή σε αυτό το θέμα.

Σχετικά με τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων τόνισε ότι σωστά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα και επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας: "Διαφωνώ με τη στάση της Ν.Δ. που αιφνιδίως όχι μόνο δεν βάζει πλάτη, αλλά βγάζει και την ουρά της απέξω και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κακώς το αναδεικνύει. Λυπάμαι γιατί άκουσα σε εσάς τέτοιες δηλώσεις από τον ευρωβουλευτή κ. Κύρτσο".

Πρόσθεσε ότι "είναι λάθος να μπλέκεται το θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους με το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση