GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΕΕΛΠΝΟ για ελονοσία: Κανένας λόγος ανησυχίας

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, για τον κίνδυνο της ελονοσίας στην Ελλάδα, μετά τα ...


Ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, για τον κίνδυνο της ελονοσίας στην Ελλάδα, μετά τα πρόσφατα κρούσματα της μολυσματικής νόσου που σημειώθηκαν στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε στο Πρακτορείο FM ο κ. Ρόζενμπεργκ, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα κρούσματα ελονοσίας καθώς κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταγράφεται ένας μικρός αριθμός -περίπου 50- κρουσμάτων, που όμως δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ επεσήμανε ότι τα κρούσματα συνδέονται στη μεγάλη τους πλειονότητα με άτομα που έχουν ταξιδέψει σε χώρες όπου ενδημεί η ελονοσία (υποσαχάρια Αφρική, νότια Ασία, και νότια Αμερική). «Υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν σε αυτές τις χώρες ή έρχονται από εκεί και είναι δυνατόν να νοσούν και να χρειάζονται προστασία», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθεί στενά όλες τις περιπτώσεις όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα ελονοσίας.

Διευκρίνισε επίσης ότι στους δήμους όπου έχουν σημειωθεί κρούσματα υπάρχει μια συνεχής επαγρύπνηση η οποία διαρκεί, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα (όπως ορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Νοσημάτων), δύο χρόνια.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως δεν θα πρέπει να αμελούμε την προστασία από τα κουνούπια «Πρέπει γενικώς να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να προφυλασσόμαστε όχι μόνο από την ελονοσία αλλά και από τη λεϊσμανίαση και τον ιό Ζίκα», είπε ο κ. Ρόζενμπεργκ.

Στη λήψη προληπτικών μέτρων περιλαμβάνεται η τοποθέτηση κουνουπιέρας, η χρήση ειδικών αντικουνουπικών σκευασμάτων και οι έγκαιροι ψεκασμοί.

Πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από τα κουνούπια, εξίσου «υπεύθυνες» για τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών είναι και οι σκνίπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση