GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Prince: Λάθος ετικέτα στα χάπια που έπαιρνε

Τον περασμένο Απρίλιο, ο «Πρίγκιπας της Ποπ»  Prince βρέθηκε νεκρός - σε ηλικία των 57 - ετών, μέσα στο ασανσέρ του σπιτιού του. Η νεκρ...


Τον περασμένο Απρίλιο, ο «Πρίγκιπας της Ποπ»  Prince βρέθηκε νεκρός - σε ηλικία των 57 - ετών, μέσα στο ασανσέρ του σπιτιού του. Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από υπερβολική δόση οπιούχων χαπιών και αναλγητικών και στον οργανισμό του ανιχνεύθηκε πάνω από μία θανάσιμη δόση φαιντανύλης (fentanyl)
Το δελτίο τύπου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας απέδιδε τον θάνατο του τραγουδιστή σε υπερβολική δόση οπιοειδούς σκευάσματος. «Ο εκλιπών είχε καταναλώσει από μόνος του fentanyl» επισημαίνεται στην έκθεση, όπου η αιτία θανάτου καθορίζεται ως «τοξικότητα από fentanyl», το οποίο ελήφθη από λάθος.
Το fentanyl είναι ένα οπιοειδές σκεύασμα, άκρως εθιστικό, 50- 100 φορές ισχυρότερο από την μορφίνη, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών και χρησιμοποιείται στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σφοδρούς πόνους, συχνά μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις.
Σύμφωνα όμως με νέες πληροφορίες, στα μπουκαλάκια των χαπιών που βρέθηκαν και κατασχεθήκαν στο σπίτι του διάσημου τραγουδιστή – αν και δεν είχε συνταγή -  πολλές ετικέτες ανέγραφαν λάθος ουσία από αυτή που περιείχαν τα χάπια.
Αξιωματούχοι που ερευνούν τον θάνατο του γνωστού καλλιτέχνη αποκάλυψαν πως κάποια  χάπια που είχαν μέσα φαιντανύλη, στην ετικέτα της συσκευασίας αναγραφόταν ότι περιείχαν υδροκωδόνη (hydrocodone), ένα πιο ήπιο ημι-συνθετικό.
Οι ερευνητές κλίνουν προς την υπόθεση ότι ο Πρινς πήρε τα χάπια χωρίς να γνωρίζει ότι περιείχαν φαιντανύλη, υποστηρίζει η εφημερίδα της Μινεάπολις Star Tribune, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή.
Σε εξετάσεις του Prince πριν τον θάνατό του, δεν είχε εντοπιστεί φαιντανύλη στον οργανισμό του, κάτι που αποδεικνύει πως δεν ήταν συστηματικός χρήστης αυτής της ουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση