GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος μητροπολίτης Σμύρνης, ο πρώτος μετά την Μικρασιατική καταστροφή

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πλήθους πιστών έγινε  στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η χειροτονία του πρώτου...


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πλήθους πιστών έγινε  στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η χειροτονία του πρώτου μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, μητροπολίτη Σμύρνης.
Ο Βαρθολομαίος Σαμαράς, ο οποίος από πενταετίας είναι ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χειροτονήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, συλλειτουργούντων πολλών ιεραρχών.
Στην χειροτονία, την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.
Ο νέος μητροπολίτης θα ενθρονιστεί στον ναό του Αγίου Βουκόλου Σμύρνης, στις 24 Σεπτεμβρίου και την επομένη θα γίνει στον ίδιο ναό, από τον Πατριάρχη, η χειροτονία του επισκόπου Ερυθρών, Κύριλλου.
Χθες, 11 Σεπτεμβρίου (29 Αυγούστου με το παλαιό ημερολόγιο), συμπληρώθηκαν 94 χρόνια από το μαρτύριο του τελευταίου μητροπολίτη Σμύρνης, Χρυσοστόμου.
Επίσης, χθες η Εκκλησία τιμούσε τη μνήμη του Χρυσοστόμου, τον οποίο κατέταξε στην χορεία των ιερομαρτύρων.
Φωτογραφία: amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση