GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο θα κοστίσουν φέτος τα σχολικά είδη

Από 16,52 έως και 524,94 ευρώ θα στοιχίσει φέτος η... λίστα με τα σχολικά είδη στους γονείς. Η έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Προσ...


Από 16,52 έως και 524,94 ευρώ θα στοιχίσει φέτος η... λίστα με τα σχολικά είδη στους γονείς. Η έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), για τις τιμές των σχολικών στην αγορά, καταγράφει τεράστια απόκλιση στις τιμές των σχολικών ειδών.
Έτσι, αν κάποιοι γονείς προτιμήσουν την... ακριβή εκδοχή, θα κληθούν να πληρώσουν έως και 2.493% παραπάνω, εάν το παιδί τους πηγαίνει στο Δημοτικό και 1.876% εάν το παιδί τους είναι μαθητής Γυμνασίου ή Λυκείου.
Πιο συγκεκριμένα, το κόστος αγοράς σχολικών ειδών για ένα παιδί διαμορφώνεται στα 16,52 ευρώ – 428,41 ευρώ για μαθητές δημοτικού και στα 26,56 ευρώ – 524,94 ευρώ για εκείνους που φοιτούν στο γυμνάσιο και το λύκειο.
Ενδεικτικό της τεράστιας ψαλίδας που καταγράφεται στα σχολικά είδη είναι ότι υπάρχει μολύβι που πωλείται προς 50 ευρώ (!).
Το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει, πάντως ότι για τον υπολογισμό του συνολικού κόστους των σχολικών ειδών δεν ελήφθησαν υπόψη οι ακραίες υψηλές τιμές, που εντοπίστηκαν στην αγορά, όπως το παραπάνω μολύβι των 47,90 ευρώ ή ο διαβήτης των 51,60 ευρώ, το ντοσιέ των περίπου 25 ευρώ και οι μαρκαδόροι των 20,76 ευρώ, οι ξυλομπογιές των 36,50 ευρώ, η κασετίνα των 28,90 ευρώ, η τσάντα νηπιαγωγείου 74,90 ευρώ και ο σάκος δημοτικού προς 220 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΠΚΑ συμβουλεύει τους γονείς να επιλέξουν προϊόντα, που η τιμή τους βρίσκεται πιο κοντά στις χαμηλές τιμές, ώστε έμπρακτα πλέον και μέσω της οικονομικής κρίσης να μην επιβραβεύουν “ακραίες πρακτικές, ίσως και πρακτικές αισχροκέρδειας”.
Όπως επισημαίνει επιπλέον το ΚΕΠΚΑ, «τα ακριβά και τα εξεζητημένα σχολικά μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη και πρόβλημα κοινωνικής ένταξης στο παιδί. Τα σχολικά είδη είναι εργαλεία μάθησης και όχι επίδειξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση