GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισχυρή έκρηξη στη γαλλική πόλη Ντιζόν - Δύο άτομα χαροπαλεύουν

Μια ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τους κατοίκους της πόλης Ντιζόν, στη Γαλλία με τουλάχιστον 18 τραυματίες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληρ...


Μια ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τους κατοίκους της πόλης Ντιζόν, στη Γαλλία με τουλάχιστον 18 τραυματίες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου.
 
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί, ώρα Ελλάδας, σε ένα παλιό κτίριο στον δρόμο Pierre Palliot κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές οφείλεται σε διαρροή γκαζιού. 

Το μεσημέρι τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούσαν τις έρευνες στα χαλάσματα του κτιρίου που στέγαζε περίπου είκοσι διαμερίσματα ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα. Σύμφωνα με τα συνεργεία διάσωσης, την έκρηξη δεν ακολούθησε πυρκαγιά, όμως ένα τμήμα του εσωτερικού του κτιρίου κατέρρευσε.

Η έκρηξη "οφείλεται πιθανόν σε αέριο: είτε πρόκειται για δυστύχημα είτε για μια πράξη που σχετίζεται με απόπειρα αυτοκτονίας που προκάλεσε την έκρηξη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελέας της Ντιζόν, Mαρί-Κριστίν Ταράρ. Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι το κτίριο δεν συνδεόταν με το δίκτυο αερίου της πόλης, το οποίο εξάλλου είχε διακοπεί στη γειτονιά.

Στις 5 Δεκεμβρίου 1999, έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη αερίου σε κτίριο στην Ντιζόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση