GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΤΕΡΜΠΙ! ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ θα κριθεί η αναμέτρηση Χίλαρι - Τραμπ...

Christos Akratopoulos    Έγινε ντέρμπι το ματς; Έτσι φαίνεται... οι σημερινές δημοσκοπήσεις είναι πολύ άσχημες για την Χίλαρι που μία μ...

Christos Akratopoulos 
 Έγινε ντέρμπι το ματς;
Έτσι φαίνεται... οι σημερινές δημοσκοπήσεις είναι πολύ άσχημες για την Χίλαρι που μία μόλις εβδομάδα πριν είχε μία άνετη νίκη στο τσεπάκι.
Όπως βλέπουμε και στην φωτό η Χίλαρι κερδίζει αρκεί να διατηρήσει τις Πολιτείες στους κίτρινους κύκλους. Αυτή είναι και η τελευταία γραμμή άμυνάς της σήμερα. Έχουμε πει εδώ και καιρό για το Wisconsin και το New Hamshire ότι είναι τα κλειδιά για την νίκη και ας μην κερδίσει καμία άλλη Πολιτεία. Με αυτές τις 2 Πολιτείες έχει 272 εκλέκτορες. Προηγείται ακόμα και σήμερα και στις 2 αλλά η πίεση που δέχεται είναι μεγάλη. Θα πρόσθετα σήμερα και το διπλανό στο Wisconsin, Michigan γιατί βλέπουμε εκεί ότι ο Τράμπ κάνει δυνατή καμπάνια άρα κάτι ξέρει...
Εκεί λοιπόν που η Χίλαρι στόχευε να πάρει την Georgia (σαν να λέμε να κερδίσει η ΝΔ το Ηράκλειο Κρήτης από το ΠΑΣΟΚ τα παλιά χρόνια) τώρα πια έχει βρεθεί σε σκληρή άμυνα.
Ο Τραμπ έχει στοχεύσει 3 από τις 6 αυτές Πολιτείες άμυνας της Κλίντον. Colorando Pennsylvania Wisconsin και επίσης το Michigan όπως είπαμε. Πρέπει να κάνει break (που λέμε και στο tennis) σε 1 έστω από αυτές.
Στις υπόλοιπες "γκρι" Πολιτείες φαίνεται πλέον να προηγείται ο Τραμπ και έχει πολλές πιθανότητες να τις κερδίσει όλες. Ναι όλες!
Ohio, Georgia, Nevada, Utah, Arizona, Florida, Iowa και North Carolina.
Στον δεύτερο χάρτη που είναι σεμινάριο εκλογικής στόχευσης, βλέπουμε τα counties (Νομοί) που μάλλον αλλάζουν χέρια. Δείτε ειδικά στα Βόρεια πόσο καλά πάει ο Τραμπ σε περιοχές που είναι Δημοκρατικές τα τελευταία χρόνια.
Κοινό χαρακτηριστικό στις κόκκινες αλλαγές το μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που είναι whites non college δηλαδή λευκοί που δεν έχουν πάει Κολέγιο. Είναι το κοινό που όπως έχουμε πει είναι η μεγάλη δύναμη του Τράμπ, αυτοί που δημιούργησαν το κίνημά του και αυτοί που τον έβγαλαν υποψήφιο στους Ρεπουμπλικάνους. Απλά αν αυξηθεί κατά 10% η συμμετοχή τους στις εκλογές (που στις εκλογές του 2008 και 2012 ήταν χαμηλή στο μόλις 55%) μπορούν να δώσουν την νίκη στον Τράμπ.
Για την ώρα λοιπόν Χίλαρι ακόμα αλλά πλέον ο Τράμπ είναι μόλις ένα βήμα μακρυά.
Οι δημοσκοπήσεις του ΣΚ θα μας δώσουν την τελική εικόνα...
Y.Γ. Υπάρχει ένα county το Vigo County στην Indiana που από το 1956 ό,τι ψηφίζει βγαίνει Πρόεδρος. Έχει γυριστεί μάλιστα και ταινία/ντοκυμαντέρ. Αυτή την στιγμή φαίνεται να το κερδίζει ο Τράμπ...


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση