GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Φιντέλ πέθανε, ζήτω η Κούβα! Οι εξόριστοι Κουβανοί πανηγυρίζουν

Ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε την Παρασκευή το βράδυ σε ηλικία 90 ετών, αφού κυβέρνησε την Κούβα με σιδηρά πυγμή σχεδόν για μισό αιώνα. Όπως ...


Ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε την Παρασκευή το βράδυ σε ηλικία 90 ετών, αφού κυβέρνησε την Κούβα με σιδηρά πυγμή σχεδόν για μισό αιώνα.
Όπως συμβαίνει με προσωπικότητες τέτοιου βεληνεκούς, ο Κάστρο λατρεύτηκε αλλά και μισήθηκε με το ίδιο πάθος.
Ο πατέρας της Κουβανικής επανάστασης και απελευθερωτής της Κούβας από το καθεστώς του Μπατίστα, μετατράπηκε σιγά σιγά σε έναν αυταρχικό και δογματικό ηγέτη, αρνούμενος κάθε φιλελευθερποίηση και εμποδίζοντας κάθε αντιπολίτευση.
Τον Μάιο του 1980, ο Κάστρο έδωσε τη δυνατότητα σε όσους Κουβανούς επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν το νησί, με αποτέλεσμα να φύγουν περίπου 125.000 άνθρωποι
Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του «συντρόφου» Φιντέλ, οι εξόριστοι Κουβανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας.
Τον Μάιο του 1980, ο Κάστρο έδωσε τη δυνατότητα σε όσους Κουβανούς επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν το νησί - Έφυγαν 125.000 άνθρωποι.

Στη γειτονιά «Μικρή Αβάνα» στο Μαϊάμι, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν . Αυτοκίνητα κόρναραν, άνθρωποι χόρευαν και χτυπούσαν κατσαρόλες φωνάζοντας «Δεν υπάρχει πλέον ο Κάστρο» και «Ελεύθερη Κούβα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *