GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρά ζώα και τσακισμένα δέντρα στην Κύμη από τον χιονιά

Δεν έχουν λόγια να περιγράψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κύμης, αλλά ...


Δεν έχουν λόγια να περιγράψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κύμης, αλλά και όσοι κάτοικοι διέθεταν δέντρα στις αυλές τους ή σε χωράφια. Ο χιονιάς έχει τσακίσει τα πάντα σε δέντρα και καλλιέργειες, ενώ δεκάδες ζώα ψόφισαν από έλλειψη οξυγόνου ή τροφής.

Οι εικόνες που αντίκρυζε ο πρόεδρος του τοπικού Αγροτ.Κτηνοτρ. & Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Καμπούρης, κάθε φορά που έφτανε με πολύ κόπο στα ποιμνιοστάσια δεν περιγράφονται. Ζώα σκασμένα να κείτονται στο έδαφος, και αναμεσά τους εγκλωβισμένοι κτηνοτρόφοι που επέζησαν χωρίς ρεύμα και φαγητό όλες αυτές τις ημέρες. Και βέβαια, οι ζημιές δεν σταματούν εδώ. Πολλά από τα ζώα αποβάλλουν και δεν έχουν γάλα από την πίεση που υπέστησαν.

Οι κτηνοτρόφοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση και περιμένουν άμεσα τις αποζημιώσεις τους όπως τους υποσχέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ίδια η κατάσταση και στις καλλιέργειες. Το τοπίο μοιάζει να είναι βομβαρδισμένο, όπως λένε οι ντόπιοι. Πρόκειται για μία θλιβερή εικόνα που προηγούμενο δεν έχει. Να σημειωθεί ότι έχουν φτάσει εκτιμητές από τον ΕΛΓΑ και καταγράφουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε όλη την έκταση του δήμου.

Πηγή: Star Κεντρικής Ελλάδς 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση