GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεξικό: Αν ο Τραμπ θέλει τείχος, να πληρώσει αυτός

"Το Μεξικό δεν θα πληρώσει για το τείχος που θέλει να κατασκευάσει ο Τραμπ στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών", ανακοίνωσε σήμ...


"Το Μεξικό δεν θα πληρώσει για το τείχος που θέλει να κατασκευάσει ο Τραμπ στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών", ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Πένια Νιέτο, καταγγέλοντας παράλληλα την απόφαση που έλαβε χθες Τετάρτη ο Αμερικανός ομόλογός του. 

«Λυπάμαι και καταδικάζω την απόφαση των ΗΠΑ να συνεχίσει την κατασκευή του τείχους, το οποίο εδώ και χρόνια αντί να μας ενώνει, μας διχάζει», δήλωσε ο Μεξικανός σε μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Το Μεξικό δεν πιστεύει στα τείχη. Το έχω πει πολλές φορές: το Μεξικό δεν θα πληρώσει για κανένα τείχος», πρόσθεσε, μετά την υπόσχεση του Τραμπ ότι θα αναγκάσει τη γειτονική του χώρα να επωμιστεί το κόστος της κατασκευής.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι ο μεξικανός ομόλογός του Ενρίκε Πένια Νιέτο θα πρέπει να ματαιώσει την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου. «Οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό έλλειμμα 60 δισεκ. δολαρίων με το Μεξικό. Αν το Μεξικό είναι απρόθυμο να πληρώσει για το τείχος το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη, τότε είναι καλύτερα να ματαιωθεί η επικείμενη επίσκεψη», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Πίεση προς αυτή την κατέυθυνση άσκησε και η μεξικανική αντιπολίτευση, η οποία κάλεσε τον Πένια Νιέτο να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, μετά την υπογραφή του διατάγματος για την ανέγερση του τείχους. 

Ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Λουίς Βιντεγκαράι, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι «προς το παρόν η συνάντηση ισχύει», όμως πρόσθεσε ότι εξαρτάται από τον πρόεδρο αν θα αποφασίσει να τηρήσει τη συνάντηση.

Διαβάστε σχετικά: Το πε και το’κανε: Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για το τείχος στο Μεξικό

Επίσης,ο Νιέτο δεσμεύθηκε να υπερασπιστεί τους Μεξικανούς μετανάστες που ζουν στις ΗΠΑ καθώς ο Τραμπ θα υπογράψει επίσης διάταγμα για την ενίσχυση των μηχανισμών επιβολής των νομοθεσιών περί μετανάστευσης, σύμφωνα με το οποίο τα άτομα που συλλαμβάνονται ως παράτυποι μετανάστες θα φυλακίζονται κατευθείαν, χωρίς ακρόαση. 

Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ζήτησε από τα 50 μεξικανικά προξενεία στις ΗΠΑ να μετατραπούν «σε πραγματικούς υπέρμαχους των δικαιωμάτων των Μεξικανών μεταναστών» 

«Οι κοινότητές μας δεν είναι μόνες. Η μεξικανική κυβέρνηση θα τους προσφέρει τη νομική υποστήριξη η οποία θα τους διασφαλίσει την απαραίτητη προστασία», εξήγησε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση