GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Μητσοτάκης και Γεννηματά επέλεξαν να φυγομαχήσουν

«Μπορεί κανείς να βάζει στην ίδια ζυγαριά τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα ή τις μίζες του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αυτούς που προσπαθούν ...


«Μπορεί κανείς να βάζει στην ίδια ζυγαριά τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα ή τις μίζες του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν στο φως όλα όσα εσείς κάνατε;» Το ερώτημα αυτό έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τη Νέα Δημοκρατία, κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Αφορμή είχε σταθεί η επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Δένδια, κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αν δεν υπήρχε αλλαγή ηγεσίας το 2015, η συζήτηση για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου δεν θα γινόταν ποτέ, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως οι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν να φυγομαχήσουν, στηλιτεύοντας την απουσία τους από τη σημερινή συζήτηση.

Ειδικά για τη Φώφη Γεννηματά, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης την προηγούμενη φορά που είχε οριστεί, αλλά τελικώς δεν παρέστη ούτε και σήμερα. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον «αντικαταστάτη» της, Ανδρέα Λοβέρδο ότι μίλησε σαν συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Ομοίως τη σιωπή επέλεξε και ο κ. Μητσοτάκης», κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός, ενώ στις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ ότι εκείνος βρίσκεται στη Μάλτα για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ειρωνευόμενος: «Ναι, δεν είχε άλλη πτήση για τη Μάλτα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση