GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΦΚΑ: Η εγκύκλιος για την παράλληλη ασφάλιση

Με καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων εξέδωσε πριν από λίγο η διοίκηση του ΕΦΚΑ την εγκύκλιο για την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορ...


Με καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων εξέδωσε πριν από λίγο η διοίκηση του ΕΦΚΑ την εγκύκλιο για την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σε περίπτωση πολλαπλής απασχόλησης.
Η βασική αλλαγή αφορά στη κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 39 του ν.2084/1992, όπως ισχύει, που προέβλεπαν την υποχρεωτική ασφάλιση σε έναν φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο των από 1/1/1993 ασφαλισμένων που είχαν υποχρέωση ασφάλισης σε περισσότερους του ενός φορείς κύριας ασφάλισης λόγω απασχόλησης ή ιδιότητας, και συνεπώς την υποχρέωση καταβολής μίας ασφαλιστικής εισφοράς.
Σημειώνουμε ότι η ανωτέρω ρύθμιση, όσον αφορά στα πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του Δημοσίου, εφαρμόζεται συμπληρωματικά με τις ομοίου περιεχομένου ρυθμίσεις του άρθρου 17 του ν.4387/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση