GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποθέωση Κραουνάκη και Σπείρας στην Άνδρο

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι βρέθηκα στην πανέμορφη Άνδρο και το υπέροχο Φεστιβάλ της που προ...


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι βρέθηκα στην πανέμορφη Άνδρο και το υπέροχο Φεστιβάλ της που προσφέρει για τρίτη χρονιά σπουδαίο “μενού”στους θεατές της, με τον σπουδαίο Παντελή Βούλγαρη στο τιμόνι.
Το…ποδαρικό έγινε φέτος απ’ τον χαρισματικό Σταμάτη Κραουνάκη και την ισχυρή Σπείρα του,με την εξαιρετικά εμπνευσμένη παράσταση “Όλοι ένα-Φίλα με κι άλλο”που έχει κερδίσει κοινό αλλά και ειδήμονες.

Χίλια περίπου άτομα γέμισαν το Ανοιχτό Θέατρο της Άνδρου και απ’ τα πρώτα λεπτά είχαν γίνει…Όλοι ένα,τραγουδώντας και απολαμβάνοντας   με αγκαλιές και φιλιά την παράσταση- ψυχής του σπουδαίου δημιουργού και της ομαδάρας του.Την παράσταση που πρόσφερε μέθεξη ψυχής,διασκέδαση, συγκίνηση,γέλιο με τον “χειμαρρώδη” Κραουνάκη σε ρεσιτάλ ερμηνείας-είπε λατρεμένα κομμάτια του, αυτοσχεδίασε με όρεξη,καυτηρίασε τα κακώς κείμενα και δεν χαρίστηκε σε κανένα.Πλάι του οι άξιοι Σάκης Καραθανάσης,Χρήστος Γεροντίδης,Κώστας Μπουγιώτης,Χάρης Φλέουρας και Γιώργος Στιβανάκης να “κεντάνε” τραγουδιστικά-ερμηνευτικά, αποδεικνύοντας πως με δάσκαλο τον Κραουνάκη είναι πλέον πέντε γεροί Πρωταγωνιστές.Ο ένας καλύτερος από τον άλλο και όλοι μαζί μια ομάδα ζηλευτή-η πιο ζηλευτή που έχουμε σήμερα.Ταλαντούχα πλάσματα που κέρδισαν ξεχωριστό χειροκρότημα. Κρατάω ξεχωριστά το “Μαμά γερνάω” του Σταμάτη, το “Πάω να πιάσω ουρανό” του Σάκη και το “Φεγγάρι”του Γιώργου.

ΦΙΛΑ ΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ. Αυτή η παράσταση δεν τελειώνει-δεν μπορεί να τελειώσει γιατί είναι “ακριβή”,γιατί είναι κατάθεση ψυχής του Κραουνάκη και των αγοριών του.Την έχω δει τρεις φορές στην Αθήνα, μια στην Θεσσαλονίκη και την χάρηκα και στην Άνδρο.Ίδια η “συνταγή”αλλά κάθε φορά νιώθω σαν να’ναι η πρώτη φορά-τι μαγικό που’ναι αυτό.Για αυτό πρέπει ένα μεγάλο μπράβο στον Κραουνάκη και στη Σπείρα του που δεν μένουν στις…δάφνες τους αλλά αντιμετωπίζουν κάθε νέα τους παράσταση,σαν να’ναι η πρώτη-γεγονός που περνά και στους θεατές.Τα μπράβο δεν σταματούσαν,τα μπιζαρίσματα το ίδιο.Όλοι οι θεατές να’χουν γίνει ένα. Όλοι ένα-να τραγουδάνε,να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται. ΦΙΛΑ ΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ-ο υπότιτλος αφιερωμένος εξαιρετικά [κάτι δικά μου,που να σου εξηγώ τώρα-άστο].

ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ αξίζει φυσικά και στον Παντελή Βούλγαρη που’ναι στο τιμόνι του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ με όρεξη,μεράκι,κέφι κάνοντας τις πιο γερές επιλογές.Χθες σκυτάλη πήρε το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο”και ιδού τι έπεται.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 /8/2017 ΠΡΟΒΟΛΗ METROPOLITAN OPERA – ΝΑΜΠΟΥΚΟ ΤΟΥ GIUSEPPE VERDI
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/8/2017 GALA ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΠΕΡΕΤΑΣ -CAMERATA
ΤΡΙΤΗ 8/8/2017 ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ- ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9/8/2017 ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ-ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/8/2017 DANCE GALA :ΒΡΑΔΥΑ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ -THE CROWN RUSSIAN BALLET
TETAΡTH 16/8/2017 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ» -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥ.Σ.Α ΑΝΔΡΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 17/8/2017 ΣΥΝΑΥΛΙΑ »RESTART» ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΛΗΤΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/8/2017 ΜΗΔΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/8/2017 ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΔΑΝΤΕΛΑ -ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/8/2017 ΛΗΞΗ ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΑΛΟΥΜ ΑΝΔΡΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση