GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ 2000-2012! ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ για τα δάνεια της Αγροτικής στην ΑΤΤΙΚΑΤ...

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για τις χορηγήσεις δανείων της Αγροτικής Τράπεζας προς την κατασ...


Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για τις χορηγήσεις δανείων της Αγροτικής Τράπεζας προς την κατασκευαστική εταιρία ΑΤΤΙΚΑΤ  του Παναγιώτη Πανούση, τα οποία φέρονται να προκάλεσαν ζημία, ύψους περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς -κατά την κατηγορία- δεν δόθηκαν επαρκείς εγγυήσεις.

Πρόκειται για μία από τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί με αφορμή δανειακές συμβάσεις της τράπεζας. Οι ποινικές διώξεις αφορούν σε 30 πρώην στελέχη της τράπεζας, που μεταξύ άλλων φέρονται να συμμετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές δανειοδότησης, το χρονικό διάστημα Απρίλιος 2000 έως Ιούνιος 2012, επί διοικήσεων Πέτρου Λάμπρου (ΠΑΣΟΚ) στην αρχή, Δημήτρη Μηλιάκου (ΝΔ) στη συνέχεια και Θεόδωρου Πανταλάκη (ΠΑΣΟΚ) μετά το 2009.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν κατά περίσταση, τα τραπεζικά στελέχη, είναι αυτά της απιστίας κατά συναυτουργία, κατά μόνας και κατ' εξακολούθηση, της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι οι χορηγήσεις δανείων της συγκεκριμένης τράπεζας έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τη δικαιοσύνη, ύστερα και από τη σύνταξη του περιβόητου πορίσματος Νικολούδη το 2015, στο οποίο γινόταν αναφορά για πιθανόν παράνομες χορηγήσεις δανειακών συμβάσεων. Η συνολική ζημία εμφανιζόταν να αγγίζει τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, αφού σύμφωνα με την έρευνα, τα δάνεια, τα οποία ξεπερνούσαν τα 1000, δεν αποπληρώνονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση