GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

BINTEO! ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ τετ α τετ Τσίπρας και Λαγκάρντ στην έδρα του ΔΝΤ...

Συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε στα γραφεία του Ταμείου, στην Ουάσινγκτον, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσ...

Συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε στα γραφεία του Ταμείου, στην Ουάσινγκτον, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Οι δυο τους συμφώνησαν στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και στην ύπαρξη λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, περιγράφοντας στην επικεφαλής του ΔΝΤ τα βήματα που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Ελλάδα κι όσα πρέπει να γίνουν, μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. "Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα", είπε μεταξύ άλλων.

Το τετ α τετ Τσίπρα - Λαγκάρντ ξεκίνησε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) και διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχτηκε η ίδια η επικεφαλής του ΔΝΤ, καλωσορίζοντας τον κι εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την επίσκεψή του. Αμέσως μετά το τετ α τετ τους, η συνάντηση συνεχίστηκε, παρουσία Τόμσεν και Χουλιαράκη.

"Συμφωνήσαμε με την Κριστίν ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθεί έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση, το συντομότερο δυνατόν. Όλοι ξέρουν ότι στο παρελθόν είχαμε κάποιες καθυστερήσεις κι όλοι ξέρουν, ότι αυτό οφειλόταν σε κάποιες διαφωνίες, αλλά τώρα τις έχουμε ξεπεράσει. Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει τη θετική ορμή της. Όλα τα μέρη μπορούν να θέσουν τις προϋποθέσεις για ελάφρυνση του χρέους. Πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ θα παίξει ζωτικό ρόλο κι έτσι προσβλέπουμε στη συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή", δήλωσε ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Την αποφασιστική υλοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ ζήτησε η  Κριστίν Λαγκάρντ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  Η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι απαραίτητη είναι και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη και να εξέλθει επιτυχημένα από το Πρόγραμμα την επόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια του Ταμείου είπε μετά τη συνάντηση τα εξής: “Ήμουν πολύ ευτυχής που καλωσόρισα σήμερα τον Πρωθυπουργό Τσίπρα στο ΔΝΤ. Τον συνεχάρηκα αλλά και τον ελληνικό λαό για την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην εφαρμογή δύσκολων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στον τομέα των συντάξεων και του φόρου εισοδήματος. Είχαμε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση.

“Το ΔΝΤ ενέκρινε πρόσφατα μία κατ’ αρχήν συμφωνία για την υποστήριξη του ελληνικού προγράμματος πολιτικής. Η αποφασιστική υλοποίηση αυτού του προγράμματος, μαζί με τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για την ελάφρυνση του χρέους, είναι απαραίτητες για την υποστήριξη της επιστροφής της Ελλάδας στην αειφόρο ανάπτυξη και την επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση τον επόμενο χρόνο. Ο πρωθυπουργός και εγώ δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου. ”


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση