GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντυπωσιακές «Δουλειές με φούντες»!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Ok,ομολογώ ότι φτάνοντας στην«Αθηναΐδα» και την «Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη» είχα μια έντονη σ...


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ok,ομολογώ ότι φτάνοντας στην«Αθηναΐδα» και την «Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη» είχα μια έντονη συγκίνηση κι ένα σφίξιμο στο στομάχι.Πήγαινα εκεί για να δω παραστάσεις με την αγαπημένη μου Ζωή Λάσκαρη,να κάνουμε συνεντεύξεις,να πούμε τα...δικά μας.Κι αυτή τη φορά,ήταν η πρώτη,που δεν θα ήταν εκεί εκείνη. Έκανα λάθος. Η Ζωή «είναι»παρούσα στο χώρο-«είναι»παντού μέσα από τις δεκάδες φωτογραφίες της,τις δεκάδες μνήμες,το έντονο «αποτύπωμα» που άφησε σε αυτό,αλλά κυρίως «είναι» στις καρδιές όλων των συνεργατών της που συνεχίζουν χωρίς εκείνη, για εκείνη... «Είναι»στα μάτια του Αλέξανδρού της[σ.σ. ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν εξαιρετικός οικοδεσπότης στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης], «είναι»μέσα κι έξω στην κόρη της Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου που έκανε την παραγωγή και συμπράττει υποκριτικά,«είναι» παντού.Το ένιωσα όταν έσβηναν οι προβολείς αλλά και αργότερα στο γειτονικό «στέκι»της, στον κατακόκκινο καναπέ που καθόμασταν ένα περίπου χρόνο πριν,στα γενέθλιά της... Φτάνει όμως με τη Ζωή.Η ζωή συνεχίζεται!

ΘΑ περάσετε τέλεια πηγαίνοντας να δείτε την αληθινά θεότρελη κωμωδία «Δουλειές με φούντες»του Χάρη Μποσινά που υπογράφει σκηνοθετικά με έμπνευση και μεράκι ο άξιος Αντώνης Λουδάρος και «απογειώνουν» υποκριτικά οι Φωτεινή Ντεμίρη, Βίβιαν Κοντομάρη,Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, Ορφέας Παπαδόπουλος,Ελευθερία Ρήγου, Δημήτρης Τσέλιος και Κατερίνα Ζαρίφη.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΡΙ και θα επιστρέψω στην γερή αυτή ομάδα. Η Λούση είναι χήρα και ζει αποκομμένη από τον έξω κόσμο σε μια μονοκατοικία, την οποία κινδυνεύει να χάσει. Ο θυμός της δεν την αφήνει να βρει πια καμία χαρά στη ζωή της.

Αρνείται κάθε επαφή ακόμα και με την κόρη της. Μοναδική συντροφιά της μια βουκαμβίλια και μια καταθλιπτική γειτόνισσα. Ένα παράξενο δέμα που βρίσκει κρυμμένο στη βουκαμβίλια της θα γίνει το βασικό συστατικό σε μια περιπέτεια, στην οποία ανακατεύονται ένας άνεργος ηθοποιός, μια βασίλισσα της νύχτας, ένας ατάλαντος κακοποιός και μια ατζαμού μυστική αστυνομικός σαν τα υλικά ενός κέικ, που θα φέρει και πάλι τη χαρά στη ζωή της Λούση.

ΓΕΜΑΤΟ ανατροπές το έργο του Μποσινά έχει ανέβει έξυπνα από τον Αντώνη Λουδάρο σε μια εύρυθμη, καλοκουρδισμένη δουλειά που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.Ο ίδιος έχει δουλέψει εξαιρετικά με τους ηθοποιούς του και τους έχει οδηγήσει με γερές επιδόσεις.Η Ντεμίρη «σαρώνει»τη σκηνή με δεινότητα-μια πρωταγωνίστρια που δεν της έχουν δοθεί όσα έπρεπε και που εδώ αποδεικνύει πόσο τα αξίζει-, η εξαίρετη Βίβιαν Κοντομάρη κάνει μια αξιοζήλευτη λεπτοδουλειά,ο Ορφέας Παπαδόπουλος έχει έντονη σκηνική παρουσία και «δυναμώνει» στο είδος της κωμωδίας.Καίρια αλλά και ευθύβολη είναι η Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου που διαθέτει αμεσότητα και μέτρο.Υπέροχη είναι η Ελευθερία Ρήγου στο μικρό της ρόλο που τον κάνει μεγάλο. Θαυμάσια υποκριτική δουλειά κάνει και ο Δημήτρης Τσέλιος-τον είχε ξεχωρίσει η Ζωή Λάσκαρη θυμάμαι.Όσο για την Κατερίνα Ζαρίφη που πραγματοποιεί το ντεμπούτο της στο θέατρο με αυτή την δουλειά; Έχει μια δυναμική και μια σκηνική άνεση,λες και κάνει χρόνια θέατρο.Δούλεψε σκληρά και δεν...βγήκε στη σκηνή για να βγει Κι αυτό φαίνεται στο «ρεύμα»που έχει στο κοινό. Όλοι μαζί «δένουν»εξαιρετικά και έχουν γερή«χημεία».Από τα ατού της εν λόγω δουλειάς είναι το δίχως άλλο τα έξοχα- λειτουργικά-καλαίσθητα σκηνικά της Μαρίας Φιλίππου αλλά και τα υπέροχα κοστούμια της-συγκρατείστε το όνομά της-.

Οι μουσικές του ικανότατου Μάκη Σούλη «ντύνουν»υπέροχα τα επί σκηνής δρώμενα και συντελούν στο αρτιότερο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση