GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Νέο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του διάσημου παρουσιαστή Τσάρλι Ρόουζ

Τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS, PBS και Bloomberg ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τη μετάδοση των εκπομπών του Τσάρλι Ρόουζ, ενός από τους διασημό...


Τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS, PBS και Bloomberg ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τη μετάδοση των εκπομπών του Τσάρλι Ρόουζ, ενός από τους διασημότερους τηλεοπτικούς παρουσιαστές στις ΗΠΑ, έπειτα από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας The Washington Post στο οποίο οκτώ γυναίκες τον κατηγορούν ότι τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά στο παρελθόν.

Ο 75χρονος Ρόουζ είναι συμπαρουσιαστής της εκπομπής This Morning, συνεργάτης της εκπομπής 60 Minutes, και κυρίως διάσημος για τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που εξασφαλίζει.

Παρόλο που ο Ρόουζ ζήτησε "ειλικρινή συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά του και τόνισε πως αισθάνεται τρομερά άβολα διότι συμπεριφέρθηκε χωρίς την απαραίτητη ευαισθησία μερικές φορές και αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό", αμφισβήτησε την ακρίβεια των γεγονότων που καταγγέλθηκαν εις βάρος του λέγοντας: «δεν πιστεύω ότι όλες αυτές οι κατηγορίες είναι ακριβείς», διότι «ένιωθα πάντα ότι τα αισθήματα ήταν αμοιβαία, αν και τώρα συνειδητοποιώ πως έκανα λάθος».

Ο Ρόουζ, προσεκτικός ακροατής, διακρίνεται για τον σοβαρό αλλά ενδιαφέροντα τόνο με τον οποίο παίρνει συνεντεύξεις, συχνά από τα μεγαλύτερα ονόματα της αμερικανικής πολιτικής, σε ένα ιδιαίτερα λιτό σκηνικό. Στην πρωινή εκπομπή του CBS ο τόνος του ήταν αισθητά πιο ελαφρύς.

Οι οκτώ καταγγέλλουσες, όλες συνεργάτιδες του Ρόουζ ή επίδοξες συνεργάτιδες της εκπομπής του, αφηγήθηκαν ότι από τα τέλη του 1990 μέχρι και το 2011 τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, κυκλοφορούσε γυμνός μπροστά τους, και τις είχε θωπεύσει επανειλημμένως. Οι γυναίκες ήταν από 21 ως 37 ετών όταν είχαν εκτυλιχθεί τα γεγονότα και οι καταγγελίες τους έχουν, όπως σημείωσε η Post, «εκπληκτικές ομοιότητες». Οι τρεις μίλησαν επωνύμως και οι υπόλοιπες ανωνύμως φοβούμενες τις συνέπειες στις σταδιοδρομίες τους.

Μία από τις γυναίκες, βοηθός παραγωγός στην εκπομπή του Ρόουζ στο PBS από τα τέλη του 2007, τόνισε ότι ο Ρόουζ ήταν «σεξουαλικό αρπακτικό» και εκείνη ένα από τα θύματά του σε πολλές περιπτώσεις. Μια δεύτερη, προσωπική βοηθός του στα μέσα της δεκαετίας του 2000 αφηγήθηκε ότι τουλάχιστον δέκα φορές ο Ρόουζ είχε εμφανιστεί μπροστά της γυμνός καθώς εκείνη εργαζόταν σε ένα από τα σπίτια του στη Νέα Υόρκη.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση