GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι 2 Ελληνες που αιχμαλωτίστηκαν από τους Τούρκους!

Οι Ελληνες στρατιωτικοί οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν υπό ανεξήγητες συνθήκες από τους Τούρκους στο προγεφύρωμα του Κάραγατς είναι ο ανθυπολο...

Οι Ελληνες στρατιωτικοί οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν υπό ανεξήγητες συνθήκες από τους Τούρκους στο προγεφύρωμα του Κάραγατς είναι ο ανθυπολοχαγός από την Καστοριά, Αγγελος Μητρεώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δ. Κούκλατζης, με καταγωγή από την Ορεστιάδα.
Και οι δύο έχουν προφυλακιστεί με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου.

Ο Δ. Κούκλατζης:



Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, ένας ανθυπολοχαγός και ένας επαγγελματίας οπλίτης με τον βαθμό του λοχία, που αιχμαλωτίστηκαν από τον τουρκικό Στρατό, υποτίθεται εντός τουρκικού εδάφους, υπηρετούν στην 3η Ταξιαρχία ''ΡΙΜΙΝΙ'' που έχει έδρα στην Καβύλη του Βόρειου Έβρου.
Η Ταξιαρχία πήρε θέση εκεί μετά την αποκάλυψη του Σχεδίου "Βαριοπούλα" στον Βόρειο Εβρο, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι Τούρκοι είχαν εντοπίσει τη τρύπα στην ελληνική αμυντική διάταξη και θα εισέβαλαν τον Μάρτιο του 2003 με τρεις Ταξιαρχίες που φυσικά θα "κομμάτιαζαν" το μοναδικό ελληνικό Τάγμα της περιοχής.
Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού που υπάγεται η Ταξιαρχία είναι ο υποστράτηγος Κ. Μπονώρας, άριστος αξιωματικός, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ και διοικητής της ο Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος, επίσης άριστος αξιωματικός με σύγχρονες επιχειρησιακές αντιλήψεις.
Οταν έγινε γνωστή η απουσία των δύο ανδρών έγινε άμεσα εκπομπή περιπόλων, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν. Αυτό που έγινε σαφές από τα ραντάρ επιτήρησης περιοχής των φυλακίων ήταν έντονη τουρκική κινητικότητα.
Λίγο αργότερα υπήρξε επικοινωνία των τοπικών διοικητών στον Εβρο και επιβεβαιώθηκε η αιχμαλωσία τους.


Το επεισόδιο συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης 1η Μαρτίου. Η περίπολος κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στο συγκεκριμένο σημείο δίπλα στον ποταμό Άρδα, τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από την τουρκική στρατιωτική διοίκηση, γίνονται με το φως της ημέρας για να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανής εμπλοκής.
Το συγκεκριμένο μονοπάτι των περιπολιών στις Καστανιές είναι μήκους περίπου 300-400 μέτρων, είναι σημασμένο, όπως προσδιορισμένο είναι και το τουρκικό που βρίσκεται παράλληλα με το δρομάκι όπου κινούνται οι ελληνικές περίπολοι.
Στο ελληνικό μονοπάτι που περνάει μέσα από το δάσος και καταλήγει στον Άρδα τα δέντρα είναι βαμμένα και έχουν ευδιάκριτη σήμανση που αποδεικνύει ότι πρόκειται για ελληνικό έδαφος.
Πρόκειται για δρομάκι ξεκάθαρο, συγκεκριμένο από το οποίο δεν μπορείς να παρεκκλίνεις για να περάσεις στην τουρκική πλευρά, όποιες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες, λένε όσοι έχουν υπηρετήσει στην περιοχή.
Η διαδρομή είναι δεδομένη: Ξεκινάει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, κινείται παράλληλα αλλά σε απόσταση από τη σιδηροδρομική γραμμή.
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους με το αιτιολογικό ότι πέρασαν σε τουρκικό έδαφος, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξέφυγαν από το ελληνικό μονοπάτι, αφού η σήμανση είναι ευδιάκριτη, ό,τι καιρό και αν κάνει.
Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι ήξεραν τι ώρα περνούσε η ελληνική περίπολος ελέγχου των φυλακίων.
Ολα δείχνουν καταδρομική επιχείρηση με αντικειμενικό στόχο την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
PRO NEWS

3 σχόλια

  1. ΡΕΕΕΕΕ δυο περιπολούν σε περιοχές υψηλού κινδύνου και οι τουρκοι 20!!!!ΈΧΟΥΜΕ ΜΕΓΆΛΗ ΠΛΆΚΑ ΤΕΛΙΚΆ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές με την αιτιολογία ότι πέρασαν σε τουρκικό έδαφος ενώ έκαναν την περίπολό τους.

    Αφού αρχικά μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση χωροφυλακής της Αδριανούπολης και ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανάκρισής τους, ο υπολοχαγός Μηχανικού από το Κιλκίς, Άγγελος Μητρετώδης και o 25χρονος, λοχίας Μηχανικού, Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι είναι στελέχη της 3ης Μηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι», μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης.

    Όπως ανέφεραν τα τουρκικά Μέσα οι δύο στρατιωτικοί, στην απολογία τους ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, ξεκινώντας από τις Καστανιές, ακολουθούσαν κάποιες πατημασιές, τις οποίες και φωτογράφησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να τις δείξουν στους ανωτέρους τους...

    Λόγω της κακοκαιρίας έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν πέρα από τα σύνορα, κοντά στον Άρδα ποταμό, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Εκεί τους εντόπισαν οι στρατιωτικοί της τουρκικής συνοριοφυλακής, οι επονομαζόμενοι «Αετοί των Συνόρων», οι οποίοι και τους έθεσαν υπό κράτηση, κατάσχοντας τα κινητά τους τηλέφωνα και τα όπλα τους.

    «Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να είπαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες. Ο 25χρονος υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ότι κατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να κατέθεσε.

    Ο εισαγγελέας, στην πρότασή του, ζητούσε να κατηγορηθούν οι δύο Έλληνες για κατασκοπεία, όμως ο δικαστής, όπως ανέφεραν τα τουρκικά Μέσα, τους απήγγειλε κατηγορίες για: Παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης, υποψία διαφυγής, υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, μη ύπαρξη κατοικίας στην Τουρκία και πιθανότητα διαφυγής εξωτερικό. Επίσης διέταξε να εξεταστούν τα τηλέφωνά τους για να εξακριβωθεί αν περιέχουν ύποπτες φωτογραφίες/βίντεο και αν αληθεύουν τα όσα δήλωσαν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Birlik, στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκε και η μητέρα ενός εκ των δυο στρατιωτών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάνα Μου, κρύψε (Δώσμου) το Σπαθί,
    κρύψε (ΔΩΣΕ ΜΟΥ) μου το Πιστόλι,
    τι (ΕΙΘΕ) ο καιρός θα ξαναρθεί
    να σηκωθούμε Ολοι.

    Κράτα, ΜΕΝΑ, και θα γίνει
    το μεγάλο Πήδημα.
    Λευτεριά και Ρωμιοσύνη
    Είν’ Αδέρφια δίδυμα.

    Μάνα Μου, κρύψε (ΔΩΣΜΟΥ) τη Στολή
    τη Χιλιοματωμένη.
    Τούτ’ η Πατρίδα κι η Φυλή
    δεν κάθεται Δεμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση