GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street

Mε κέρδη έκλεισε η Wall Street, καθώς επανήλθε σε θετικό έδαφος μετά τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που έδειξαν ...

Mε κέρδη έκλεισε η Wall Street, καθώς επανήλθε σε θετικό έδαφος μετά τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που έδειξαν ότι μία αύξηση του πληθωρισμού πάνω από τον στόχο του 2% πιθανόν να μην οδηγήσει σε ταχύτερες αυξήσεις επιτοκίων. Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,2%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 0,3% και 0,6%, αντίστοιχα. 

Οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed θεωρούσαν πιθανό ότι θα ήταν δικαιολογημένη μία νέα αύξηση των επιτοκίων σύντομα, εάν οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας παραμείνουν καλές και πολλοί έβλεπαν λίγες ενδείξεις γενικής υπερθέρμανσης της αγοράς εργασίας.

Η Fed έχει αυξήσει ήδη τα επιτόκια τον Μάρτιο, ενώ τα στελέχη της είναι σήμερα διχασμένα μεταξύ αυτών που αναμένουν δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων φέτος και εκείνων που προσδοκούν τρεις αυξήσεις.

Η συντριπτική πλειονότητα των επενδυτών αναμένει ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Popular Posts

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *