GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία... Ο γιαλός δεν είναι στραβός, στραβά αρμενίζουμε...

Γεωργια Γκαρδαλινου   Ο χαρωπός εύθυμος και συχνά πιωμένος ως στουπί κύριος Οττινγκερ δυστυχώς για εμάς είναι ο...

Γεωργια Γκαρδαλινου
 

Ο χαρωπός εύθυμος και συχνά πιωμένος ως στουπί κύριος Οττινγκερ δυστυχώς για εμάς είναι ο... Γερμανός στην καταγωγή επίτροπος προϋπολογισμού της ΕΕ επιλεγμένος και ουχί εκλεγμένος, προερχόμενος από το κόμμα FPD.
Είναι ο κύριος που είχε ζητήσει οι σημαίες των χρεωμένων κρατών να βρίσκονται σε υποστολή και μάλιστα για την περίπτωση μας είχε ζητήσει να αναλάβουν ξένοι την διοίκηση των υπουργείων, τόσο που και τότε είχε ζητηθεί η παραίτηση του αλλά φυσικά οι ομοεθνείς του ως τέτοιοι και μόνο τον κάλυψαν (Honor Mahony, MEPs call for German commissioner to apologise or resign, EU Observer, 14 settembre 2011. URL consultato il 14 settembre 2011)
Είναι ο ίδιος που είχε πρόβλημα με το σχήμα των ματιών των κινέζων με τις γυναίκες κλπ και εσχάτως με την Ιταλία, η οποία έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης χαρωπών δηλώσεων του, περί συμμόρφωσης της ψήφου των πολιτών σύμφωνα με τα δικά του προσωπικά κριτήρια και σαφώς με τα εθνικά του και μόνο συμφέροντα.
Αυτά που μας λένε περί Ευρώπης των λαών δικαιωμάτων κλπ κλπ είναι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς και μόνο, Χαρακτηριστική η περίπτωση της πρόσφατης συνέντευξης που κυκλοφόρησε προχθές διαδικτυακά η του κυρίου Γκρεγκορ Γκιζι, τέως προέδρου και πάντα μέλος του Ντιε Λινκε, (για να θυμόμαστε είναι ο κύριος που έθεσε στο αρχείο την πρόταση διαγραφής του Σύριζα από το Ντιε Λινκε).
Η συνέντευξη αυτή διαδόθηκε επί το ελληνικότερο διαδίκτυο, από την ιστοσελίδα της Ισκρα, αλλά μισή ή για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους μόνο το ανώδυνο τμήμα της. Θα μου πείτε είσαι κακεντρεχής, μπορεί να μετέφρασαν ένα μέρος και το υπόλοιπο έπεται. Αλλά δυστυχώς, πουθενά δεν δηλώνεται ότι είναι το πρώτο μέρος κι έπεται συνέχεια...
Κοντολογίς από την συνέντευξη λείπουν καίρια κομμάτια που βεβαίως έχουν σχέση με την άκρως πολιτική θεώρηση της σκέψης και την αντανάκλαση της στην καθημερινή ζωή όλων μας.
Για παράδειγμα λείπει όλη η συζήτηση για τις δηλώσεις της Σαρας Βαγενκεχτ, βουλευτίνας του κόμματος του περί προσφυγικού και μεταναστευτικού, οι οποίες απόψεις δεν διαφέρουν και πολύ από εκείνες της "ξενοφοβικής, ακροδεξιάς" Λέγκας, αλλά δεν πρέπει να το κάνουμε θέμα...
Μία άλλη επίσης ενδιαφέρουσα άποψη του, περί αποτυχίας του κρατικού σοσιαλισμού και το προς που το πάει τελικά το κόμμα επίσης δεν μεταφράστηκε. Και φυσικά δεν μεταφράστηκε και η συζήτηση περί του κυρίου Επιτρόπου που ο δημοσιογράφος θέτει το θέμα ευθαρσώς αν ο κύριος αυτός πρέπει να οδηγηθεί σε παραίτηση, ο κύριος Γκιζί απαντά ότι ναι μεν δεν πρέπει να κάνει τέτοιες δηλώσεις, αλλά δεν πρέπει να παραιτηθεί.
Αυτό λοιπόν λέγεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, ενώ το θέμα της χαμένης μετάφρασης λέγεται και πολιτική συγκάλυψη. Κι είναι ακόμη μια φορά εκτεθειμένη η πληροφόρηση που καθίσταται και προβληματική μια και η ανάρτηση δεν φέρει υπογραφή, άρα την υπογράφει η ίδια, όπως έτυχε επίσης πρόσφατα κι επίσης με τον ίδιο τρόπο και για το ίδιο θέμα, η αναδημοσίευση της ιεφημερίδας χωρίς πηγή και υπογραφή.
Ο γιαλός δεν είναι στραβός, στραβά αρμενίζουμε.
Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση