GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόντιοι σε Μπουτάρη: Όσα είπατε για τον Κεμάλ σας καθιστούν υβριστή της μνήμης των προγόνων μας

Στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, απαντά με επιστολή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, σχετικά με τη δήλωση που έκανε...

Στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, απαντά με επιστολή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, σχετικά με τη δήλωση που έκανε ότι όσα είπε δεν έθιξαν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στην επιστολή της προς τον κ. Μπουτάρη η ΠΟΕ αναφέρει: «Να σας υπενθυμίσουμε επομένως, πως η επιμονή σας να αποδώσετε τιμές στον σφαγέα των Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Μουσταφά Κεμάλ, δίνοντας το όνομά του σε μία από τις κεντρικές οδούς της πόλης και η κατάπτυστη δήλωσή σας, η οποία αυτούσια έχει ως εξής, «I don’tgive a shit if he (MustafaKemal) killed Greeks, or not, or whatever” σας καθιστούν αν όχι αρνητή της Γενοκτονίας σίγουρα υβριστή της μνήμης των προγόνων μας».

Η Ομοσπονδία απευθυνόμενη στον κ. Μπουτάρη αναφέρει: «Αν έχετε μετανιώσει για τα ανωτέρω και αν πιστεύετε, πως ο Μουσταφά Κεμάλ υπήρξε γενοκτόνος και διέπραξε το ειδεχθέστερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως ακριβώς ο Χίτλερ, θα μπορούσατε απλώς να ζητήσετε ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Αντί αυτού με δικαιολογίες, δήθεν πως παραποιήθηκαν οι δηλώσεις σας, αποφεύγετε την ουσία του θέματος».

Τέλος σημειώνεται στην επιστολή ότι σκοπός της Ομοσπονδίας δεν είναι η δικαστική διαμάχη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά «να είστε βέβαιος πως θα το πράξουμε αν δεν αρθεί η προσβολή, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Δήμαρχε,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την έκπληξη σας και τις δηλώσεις σας, οι οποίες αφορούν την ομοσπονδία μας και το δελτίο τύπου το οποίο εκδώσαμε στις 31-5-2018. Μάλλον κάτι δεν έχετε καταλάβει. Αν διαβάσατε ο ίδιος το δελτίο, θα έπρεπε να κατανοήσετε πως καταδικάζει για ακόμη μια φορά την εκδήλωση βίας εναντίον σας, ενώ το θέμα του είναι η απαξίωση, η οποία επιδιώκεται τελευταία απέναντι στην ομοσπονδία μας και εν γένει στον ποντιακό χώρο με την προσπάθεια σύνδεσης των ποντιακών οργανώσεων με ακραίους πολιτικούς χώρους. Τα ανωτέρω, επαναλαμβάνουμε πως είναι επικίνδυνα για την πορεία του αγώνα μας για Διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας. Στο πρόσωπό σας αναφερθήκαμε μόλις στις τελευταίες σειρές, προκειμένου να δηλώσουμε πως θα προασπίσουμε τον αγώνα μας απέναντι «σε άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις, όπως αυτές του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών άλλων».

Επιβεβαιώνοντας την αίσθηση μας πως κάτι δεν αντιληφθήκατε σωστά, απορείτε και δηλώνεται πως δεν αντιλαμβάνεστε σε τι αναφερόμαστε. Να σας υπενθυμίσουμε επομένως, πως η επιμονή σας να αποδώσετε τιμές στον σφαγέα των Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Μουσταφά Κεμάλ, δίνοντας το όνομά του σε μία από τις κεντρικές οδούς της πόλης και η κατάπτυστη δήλωσή σας, η οποία αυτούσια έχει ως εξής, «I don’tgive a shit if he (MustafaKemal) killed Greeks, or not, or whatever” σας καθιστούν αν όχι αρνητή της Γενοκτονίας σίγουρα υβριστή της μνήμης των προγόνων μας. Βέβαια, όπως δηλώνεται στην συνέχεια της συνέντευξης σας, μπροστά στο οικονομικό όφελος της πόλης αυτά είναι «ψιλά γράμματα». Όπως ακριβώς ήταν και οι ζωές των προγόνων μας για τον θύτη και τους συνεργάτες του, αφού ένα από τα βασικά κίνητρα τους ήταν το οικονομικό. Αν έχετε μετανιώσει για τα ανωτέρω και αν πιστεύετε, πως ο Μουσταφά Κεμάλ υπήρξε γενοκτόνος και διέπραξε το ειδεχθέστερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως ακριβώς ο Χίτλερ, θα μπορούσατε απλώς να ζητήσετε ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Αντί αυτού με δικαιολογίες, δήθεν πως παραποιήθηκαν οι δηλώσεις σας, αποφεύγετε την ουσία του θέματος. Διευκρινίστε μας λοιπόν με ποιόν διαφορετικό τρόπο μπορεί κάποιος να εκλάβει τις δηλώσεις σας αυτές.

Ο ποντιακός χώρος έχει κουραστεί να τον εμπαίζουν και να τον εκμεταλλεύονται. Η τελευταία σας τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο είναι ενδεικτική μιας στάσης εμπαιγμού. Πότε και ποιόν τρόπο εσείς έχετε βοηθήσει στην ενότητα στον ποντιακό χώρο; Σας παρακαλούμε μην κάνετε παραπλανητικές δηλώσεις επιδιώκοντας δάφνες, οι οποίες δεν σας αξίζουν. Από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων σας υπήρξατε ο μόνος δήμαρχος πανελληνίως, ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων μας για την ημέρα μνήμης της 19ης Μαΐου ( με την μη χορήγηση άδειας για την χρήση της πλατείας Αγ. Σοφίας) και ο μόνος, ο οποίος σύρατε την ομοσπονδία μας στα δικαστήρια. Όσο για την αναφορά σας στην διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου στον δήμο σας, να σας επισημάνουμε για ακόμη μία φορά τα προφανή. Πλήθος δήμων ανά την Ελλάδα διδάσκει την ποντιακή διάλεκτο αλλά κανένας δήμαρχος εκτός από εσάς δεν το χρησιμοποιεί ως αντεπιχείρημα στις προσβολές και στις ύβρεις των θυμάτων και των απογόνων τους. Επομένως, για το πόσο έχετε συνδράμει στους στόχους μας, επιτρέψτε μας να διατυπώνουμε τις αμφιβολίες μας.

Συνεπώς, θα σας καλούσαμε να σκέφτεστε όταν αναφέρεστε στους ποντίους και να σκέφτεστε διπλά όταν αναφέρεστε στη Γενοκτονία και στα θύματα του γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ. Δηλώνουμε πως η εγκράτεια, την οποία έχουμε επιδείξει το τελευταίο διάστημα, οφείλετε στις προσπάθειές μας να μην επιταθεί περαιτέρω η ένταση στην κοινωνία και η δυσφορία απέναντι στο πρόσωπό σας, σεβόμενοι το γεγονός, πως έχετε πέσει θύμα βίαιης επίθεσης, την οποία εξακολουθούμε και καταδικάζουμε και δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Αντιλαμβανόμαστε ωστόσο, πως δεν μοιραζόμαστε την ίδια ανησυχία για τη διατήρηση της ειρήνης στην κοινωνία.

Μην αναζητείται φαντάσματα, απορώντας για ποιόν λόγο αντιδρούμε και σε τι αποσκοπούν οι ενέργειές μας. Το μόνο μέλημα μας είναι η προώθηση των στόχων μας και η προάσπιση του αγώνα μας, από αρνητές και υβριστές. Μοναδικός οδηγός στον αγώνα μας είναι η ψυχές των 353.000 χιλιάδων γενοκτονημένων προγόνων μας. Δεν έχουμε και δεν επιθυμούμε να αποκτήσουμε καμία σχέση με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο. Θα προτείναμε να σταματήσετε το κυνήγι μαγισσών και να ασχοληθείτε με τα ζητήματα του Δήμου σας.

Αν θεωρείται πως μία συνάντησή σας με μέλη της ομοσπονδίας μας, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να αντιληφθείτε τις θέσεις μας, θα ήταν ωφέλιμη, είμαστε στη διάθεσή σας.

Αναμένοντας τις δηλώσεις αποκατάστασης της μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, την οποία έχετε προσβάλει. Διευκρινίζοντας πως σκοπό μας δεν αποτελεί η δικαστική διαμάχη με εσάς, αλλά να είστε βέβαιος πως θα το πράξουμε αν δεν αρθεί η προσβολή, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος ​ Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης​ Παύλος Γαλεγαλίδης».

1 σχόλιο

 1. Μα πλάκα μας κάνεται;;;

  Συζητάτε και Στέλνεται "Επιστολές" σε Εθνοπροδότες Φασιστοειδοί;;;;

  Μιλάται με ... "Τελειωμένους";;;

  ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΓΑΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ!!!


  Φίλοι μου καλοί!

  Ο "Σημερινός" Ναζιστοφασισμός ΔΕΝ ΈΧΕΙ την Μορφή του "Χθές" με Αγκυλωτούς και άλλα όπως ξέρουμαι ιστορικά σύν τοις καταστροφές που έφερε στην Ανθρωπότητα!

  Ο "Σημερινός" Ναζιστοφασισμός έχει "Μεταεξελιχθεί" όπως και ο Καπιταλισμός στην πορεία Του για τον Ιμπεριαλισμό! Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ!

  Ο "Σημερινός" Ναζιστοφασισμός που κυκλοφορεί με τα Σύμβολα του είναι το κάλυμμα για την εδραίωση του Σύγχρονου του "Μοντέρνου" Ναζιστοφασισμού!

  Κοιτάζοντας την Ιστορία ΑΝΕΛΙΞΗΣ του Ναζιστοφασισμού και τα πρόσωπα Του βλέπουμαι παραλληλισμούς με "Μοντέρνες Μορφές" Ναζιστοφασισμού Σημερινών Ατόμων και Πολιτικών Μορφών!

  Μία από "Αυτές" της Σύγχρονες και "Μοντέρνες Μορφές" είναι και ο λεγάμενος Δήμαρχος!

  Όλα τα άλλα που ακούγωνται είναι εκ του πονηρού βλ. Χρυσή Αυγή βλ. Τους Πατρώνους της Χ.Α. το Πολιτικό Σύστημα (Μνημόνια for 99 year Παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας και Εθνικής Ιστορίας!)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση