GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκπαιδευτικοί των περιοχών που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά: Να επουλώσουμε τα τραύματα στις ψυχές των παιδιών

Δύο ειδικά σεμινάρια κλήθηκαν να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί των περιοχών που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά, σύμφωνα με δη...

Δύο ειδικά σεμινάρια κλήθηκαν να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί των περιοχών που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Έθνος'', προκειμένου να επουλώσουν τις πληγές που άφησε πίσω στις ψυχές των μαθητών η πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

''Έχουμε 24 μαθητές που τα σπίτια τους καταστράφηκαν. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά, από όλες τις απόψεις. Φοβόμαστε ότι όταν σβήσουν τα φώτα δεν θα μας θυμάται κανείς'', δήλωσε δασκάλα του δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας στη Νέα Μάκρη.

''Κάθε μέρα θα έχει τη δυσκολία της. Υπάρχουν μαθητές οι οποίοι ήταν πολλές ώρες μέσα στη θάλασσα και αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας. Πως θα φύγουν από την ψυχή τους όσα έζησαν; Είναι σημαντικό να μπουν σε κανονικότητα και το σχολικό περιβάλλον θα τους βοηθήσει. Ένα παιδί με μετατραυματικό σοκ μπορεί να μη μιλήσει ποτέ γι΄αυτό ή να εκδηλώσει το τραύμα του πολύ αργότερα . Ενδέχεται όμως να εμφανίσει διαφορετική ή επιθετική συμπεριφορά", πρόσθεσε.

''Βρισκόμαστε σε ιδιαίτερες συνθήκες, το σχολείο μας δεν έχει περιθώριο αναμονής. Τα παιδιά δεν δύναται να μείνουν στο σπίτι, συνεπώς θα μπούμε σε κανονική λειτουργία με τα μέσα που διαθέτουμε", τόνισε η διευθύντρια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Νταού Πεντέλης Τίνα Παπασπηλίου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση