GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠOΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ! Ρωσίδα αρχικατάσκοπος στην Αθήνα...

  Constantino Korikis    🆘H Ρωσίδα αρχικατάσκοπος των τρολς ειχε περάσει και απο την Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο του δημοψηφίσματος. Για...

 Constantino Korikis  
🆘H Ρωσίδα αρχικατάσκοπος των τρολς ειχε περάσει και απο την Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο του δημοψηφίσματος. Για όσους πιστεύουν οτι η παραπληροφόρηση και τα fake news που βλέπουμε είναι τυχαία, διαβάστε τα παρακάτω απο το Protagon
👩Η Άννα Μπογκάτσεβα είναι ήδη κατηγορούμενη στην Αμερική. Στις κατηγορίες του αμερικανού ειδικού εισαγγελέα Μόλερ εμφανίζεται ανάμεσα σε άλλα ως επιχειρησιακός παράγων που ταξιδεύει για να συλλέγει πληροφορίες ώστε να καταστρωθεί η στρατηγική δράσης των τρολ και των «παραγωγών» ψευδών ειδήσεων με απώτερο σκοπό να διχάσουν και να χειραγωγήσουν κοινωνικές ομάδες.
📅 2014: H Μπογκάτσεβα ταξιδεύει Αμερική για συλλογή στοιχείων. Κατά την πορεία τους από πολιτεία σε πολιτεία, αγόρασαν κάρτες SIM, κάμερες και κινητά και σχεδίασαν «σενάρια εκκένωσης» και άλλα μέτρα ασφαλείας.
Μετά το ταξίδι, συντάχθηκε σχετική αναφορά η οποία στάλθηκε στον επικεφαλής τους.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Μπογκάτσεβα επέβλεπε επίσης την ομάδα ανάλυσης δεδομένων για το «πρότζεκτ των μεταφραστών», το οποίο εστίαζε σε αμερικανούς ψηφοφόρους, επιδιώκοντας «πόλεμο πληροφόρησης εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών».
Ξεκινώντας το 2014 το Internet Research Agency φέρεται να παρακολουθεί και να μελετά ομάδες στις ιστοσελίδες κοινωνικών μέσων των Η.Π.Α. αφιερωμένες στην πολιτική και τα κοινωνικά ζητήματα και να προχωρά σε μετρήσεις ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότερη στρατηγική χειραγώγησης μέσω διχαστικών μηνυμάτων που οδηγούν σε κοινωνική πόλωση και σύγκρουση. Σε αυτό το πρότζεκτ φέρεται να απασχολήθηκαν εκατοντάδες συνεργάτες του Internet Research Agency με τις λειτουργικές δαπάνες να φτάνουν μέχρι και τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια το μήνα.
📅 2015: Την Άνοιξη του 2015 μένει για 3 μήνες στην ΠΓΔΜ. Αμέσως μετά εμφανίζεται ένα «εργοστάσιο ψευδών ειδήσεων» στην πόλη Βέλες με πάνω από εκατό ιστότοπους οι οποίοι, ανάμεσα σε άλλα, δημοσίευαν fake news προς υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ.
📅 🇬🇷🇬🇷2015: 26 Ιουνίου 2015 η η Μπογκατσεβα μπαίνει Ελλάδα. Την ίδια ημέρα που η Μπογκάτσεβα έμπαινε στην χώρα επέστρεφε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από τις Βρυξέλλες και εκτάκτως συγκαλούσε κυβερνητικό συμβούλιο για τις οκτώ το βράδυ, το οποίο μετά τις έντεκα μετατράπηκε σε υπουργικό. Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε το τηλεοπτικό διάγγελμα για την πρόταση δημοψηφίσματος. Και έπειτα ακολούθησε μάχη στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με στρατιές υπερμάχων και κατακριτών του Ναι και του Όχι να ανεβάζουν το «δυναμικό διαμαρτυρίας» σε επικίνδυνα ύψη για τον ελληνικό πληθυσμό. Η διάρκεια της παραμονής και η δραστηριότητα της Μπογκάτσεβα στη χώρα μας δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί.
📅2016:To ThinkTank του Πουριν Russian Institute of Strategic Studies (RISS) σε εμπιστευτικό έγγραφο συμβουλεύει αφορούσε την πραγματοποίηση εκστρατείας προπαγάνδας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και τα ρωσικά διεθνή μέσα ενημέρωσης για να ενθαρρύνουν τους ψηφοφόρους των ΗΠΑ να εκλέξουν πρόεδρο ο οποίος θα τηρήσει ηπιότερη γραμμή προς τη Ρωσία σε σχέση με αυτή του τότε προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
🆘Σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2014 το RISS έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας και με ένα think tank στην Ελλάδα: το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών Εθνική Αναδημιουργία (ΙΓΜΕΑ), το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κόμματος του Πάνου Καμμένου, των ΑΝΕΛ.
Πηγή: Protagon.gr, http://bit.ly/2LNrWTQ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση