GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για πόσες μέρες είναι μεταδοτική η γρίπη...

Η γρίπη είναι μια ιογενής λοίμωξη που “βαραίνει” το κεφάλι και το στήθος , συνήθως υπάρχει ρινική καταρροή ή συμφόρηση (μερικές φορές κα...

Η γρίπη είναι μια ιογενής λοίμωξη που “βαραίνει” το κεφάλι και το στήθος , συνήθως υπάρχει ρινική καταρροή ή συμφόρηση (μερικές φορές και τα δύο την ίδια ημέρα), υγρά μάτια, πονόλαιμο και, ίσως, βήχα, το σώμα πονά, θα υπάρχει κόπωση, αρκετά υψηλός πυρετός και αναπνευστικά συμπτώματα. Η γρίπη είναι πολύ πιο εξουθενωτική από ένα ένα βαρύ κρυολόγημα.

Πότε είναι η περίοδος της γρίπης
Η εποχική γρίπη αρχίζει συνήθως το φθινόπωρο (αρχές Οκτωβρίου περίπου) και διαρκεί όλον το χειμώνα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό PLoS Pathogens έδειξε ότι οι ιοί της γρίπης μεταδίδονται πιο εύκολα το χειμώνα, όταν ο αέρας είναι ψυχρός και ξηρός.

Η γρίπη είναι μεταδοτική:
1 ημέρα ΠΡΙΝ και
5-7 ημέρες ΜΕΤΑ την έναρξή της

Τα μικρά παιδιά, οι άνθρωποι άνω των 65 ετών, τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και οι άνθρωποι με ανίατη ασθένεια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από τη γρίπη. Οι έγκυες γυναίκες διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρο τοκετό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση