GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκηνές "ροκ" στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας - Γιαούρτια, αυγά και... χειροπέδες - ΒΙΝΤΕΟ

Γιαούρτια, αυγά και χειροπέδες στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας, όταν κάτοικοι της Λευκίμμης εισέβαλαν ...


Γιαούρτια, αυγά και χειροπέδες στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας, όταν κάτοικοι της Λευκίμμης εισέβαλαν στην αίθουσα.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι Λευκιμμιώτες δεν έμειναν μόνο στα συνθήματα κατά της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, αλλά φέρεται να προχώρησαν σε προπηλακίσεις της δημοτικής αρχής και του προέδρου του ΣΥΔΙΣΑ, Σπύρο Ασπιώτη. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να πετάξουν αυγά και γιαούρτια, ενώ άφησαν στα έδρανα του δημάρχου και του προέδρου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) ένα πακέτο που περιείχε χειροπέδες.
Τότε, η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Μον Ρεπό, κατά την οποία είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν 87 θέματα, διεκόπη και οι σύνεδροι αποχώρησαν, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της νότιας Κέρκυρας δήλωσαν για ακόμη μία φορά πως «δεν θα επιτρέψουν να συνεδριάσει ξανά το δημοτικό συμβούλιο, αν δεν απομακρυνθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας από τη Λευκίμμη». Να σημειωθεί ότι βρίσκονται στην περιοχή από τον Ιούλιο με σκοπό «τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και τη διεκπεραίωση της εναπόθεσης δεματοποιημένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ».
Τη χθεσινοβραδινή εξέλιξη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας κατήγγειλαν σήμερα παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, επιρρίπτοντας τις ευθύνες κυρίως στη δημοτική αρχή.
«Στο Δήμο Κέρκυρας υπάρχει πλέον ζήτημα δημοκρατίας», αναφέρει το δελτίο τύπου της παράταξης «Κερκυραίων δήμος», με την επικεφαλής Μερόπη Υδραίου, να δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «όταν καταλύεται το δημοτικό συμβούλιο και δεν μπορεί να συνεδριάσει, υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας. Και αυτό αφορά όλους τους πολίτες, γιατί ο Δήμος είναι οι δημότες του νησιού, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αισθάνεται θλίψη για την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου. Οι ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. Ποτέ άλλοτε ο Δήμος της Κέρκυρας δεν είχε φτάσει στο έσχατο σημείο ευτελισμού. Κάποιοι είναι απασχολημένοι στο να "σπάσουν" το Δήμο και να δημιουργήσουν δήμους στα δικά τους μέτρα για να διασωθούν και αδιαφορούν για την κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν», επισημαίνει η κ. Υδραίου.
Η παράταξη της ΛΑΣΥ, στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, επέρριψε ευθύνες στην παρούσα δημοτική αλλά και στην περιφερειακή αρχή «για την κατάσταση την οποία έχει περιέλθει ο νότος, αλλά και στους κατοίκους που δέχθηκαν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ με προϋποθέσεις».
«Είναι σ΄όλους γνωστό πως η ΛΑΣΥ, όσον αφορά το άνοιγμα ή μη του ΧΥΤΑ Λευκίμμης αλλά και για τη παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, έχει διαχρονικά σταθερές και διάφανες θέσεις. Από το 2008 μέχρι και σήμερα αγωνιζόμαστε για να μην ανοίξει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης και για να φύγουν τα ΜΑΤ και από τη Λευκίμμη και από την Κέρκυρα γενικά. Μέλη της ΛΑΣΥ αλλά και του ΚΚΕ για την αγωνιστική τους αυτή δράση σύρθηκαν και σύρονται ακόμη στα δικαστήρια. Με επίκαιρες ερωτήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, επανειλημμένα , έχουν φέρει το θέμα στη Βουλή ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ και το μη άνοιγμα του ΧΥΤΑ. Θεωρούμε ότι για το σημείο που φθάσανε τα πράγματα σήμερα, δηλαδή, να μη μπορεί ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει, καθοριστικές ευθύνες έχουν η Περιφερειακή και Δημοτική αρχή —και οι δύο πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλοι μαζί, δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικά, υπέκλεψαν την ψήφο των κατοίκων της Λευκίμμης και μετεκλογικά, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, αθέτησαν τα πάντα.
Από την άλλη πλευρά, αυτοί που ακύρωσαν και τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκστομίζοντας μάλιστα κατηγορίες του τύπου "όλοι το ίδιο είστε" ή "είστε όλοι υπεύθυνοι για την παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη", επανειλημμένα, έχουν κρατήσει αποστάσεις και παρουσιάσει παλινωδίες από τις πιο πάνω κρυστάλλινες θέσεις της ΛΑΣΥ. Έτσι όταν ζητούν να ελέγχονται τα δέματα που τοποθετούνται στο ΧΥΤΑ, εμμέσως πλην σαφώς δέχονται τη λειτουργία του έστω και υπό προϋποθέσεις. Όταν ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο την έκδοση ψηφίσματος για τον περιορισμό των δυνάμεων των ΜΑΤ στο χώρο του ΧΥΤΑ, εμμέσως πλην σαφώς δέχονται, έστω και υπό προϋποθέσεις, την παρουσία τους στη Λευκίμμη», αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου της ΛΑΣΥ.
Σε δηλώσεις μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια προέβη και ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας και νυν Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας, Σπύρος Ασπιώτης, καταγγέλλοντας πως «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδεχτεί ύβρεις και απειλές κατά της οικογένειάς του, αλλά και της ίδιας του της ζωής», όπως είπε.

Πηγή βίντεο: corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση