GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης ενθουσιάστηκε από την «Μήδεια» του Γεωργαλά

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Ο Δημήτρης Λιγνάδης επέλεξε την δυνατή «Μήδεια» για την πρώτη θεατρική του έξοδο, μετά τη...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επέλεξε την δυνατή «Μήδεια» για την πρώτη θεατρική του έξοδο, μετά την ανάληψη του ρόλου του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μας κι ενθουσιάστηκε από την σκηνοθετική δεινότητα του Δημήτρη Γεωργαλά που παίζει πλάι του στον σπουδαίο «Οιδίποδα Τύραννο»και το ερμηνευτικό «κέντημα» της Τζούλης Σούμα που κρατά τον ομώνυμο ρόλο.Ήθελε από καιρό να απολαύσει την παράσταση που κέρδισε κοινό και ειδήμονες και στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε έσπευσε να την χαρεί.Το χειροκρότημά του ήταν θερμότατο όπως και τα λόγια που είπε σε όλους τους συντελεστές της δουλειάς!Το enikos.gr ήταν χθες το βράδυ στο υπέροχο «Μπάγκειον» που αγκαλιάζει την δουλειά ως τις 22 του μήνα και έχει αποκλειστικές πόζες από την επίσκεψη του Λιγνάδη σε αυτό!

Το αριστούργημα του Ευριπίδη, «Μήδεια», συνεχίζεται στην καρδιά της πόλης, στην Ομόνοια και το εν λόγω ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο.Παρά τις δύσκολες συνθήκες, που επικράτησαν στο πρώτο κύκλο των παραστάσεων,με τις εθνικές εκλογές και τον καύσωνα η παράσταση σημείωσε απανωτά sold-out. Έτσι η αγάπη του κοινού και η θετική ανταπόκριση από τον Τύπο έκριναν επιβαλλόμενη την επανάληψή της. Η «Μήδεια» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, πριν δύο χρόνια,στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης, STET- the English Theatre, όπου για πρώτη φορά ακούστηκε η τραγωδία στα ελληνικά και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές με Μήδεια την Μαριάνθη Σοντάκη.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Γεωργαλάς, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, συνεχίζει να πειραματίζεται και να δουλεύει πάνω στον λόγο του Ευριπίδη με την εξαιρετική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, που δίνει μια ψυχαναλυτική προσέγγιση στην ιστορία.Μια μετάφραση, άμεση και ποιητική,που εμπεριέχει την προσωπική του θεώρηση και επιχειρεί να πλησιάσει την ψυχή των ηρώων.

Το ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει με οίστρο η Τζούλη Σούμα έχοντας πλάι της τους καίριους Κυριακή Καραλουκά,Γιώργο Σταυριανό, Νίκο Δερτιλή και Σταύρο Γιαννακόπουλο.Σπεύστε να τους χαρείτε κι εσείς!

Πάμε συντελεστές :

Μετάφραση : Γιώργος Χειμωνάς

Σκηνοθεσία- Επεξεργασία : Δημήτρης Γεωργαλάς

Μουσική : Πλάτων Ανδριτσάκης

Κοστούμια : Δημήτρης Ντάσιος

Φωτισμοί : Σάκης Μπιρμπίλης

Χορογραφίες- Επιμέλεια Κίνησης : Φαίδρα Σούτου

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Δημιουργικό: Ανδρέας Πούρνος

Κομμώσεις Μακιγιάζ: Μαριάννα Λαβαζου

Από Πέμπτη 5/9 μέχρι Κυριακή 22/9

Από Πέμπτη έως Κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση