GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΓΡΑΜΜΑ από μια εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ...

Juliette Georgiades   Διαβάστε ,για το σούπερ μπακάλικο (σούπερ μάρκετ ) * Γράφει η Ariadne Nanou « Aπό εχθές στο supermarket, έμπαινε...

Juliette Georgiades 
Διαβάστε ,για το σούπερ μπακάλικο (σούπερ μάρκετ )
*Γράφει η Ariadne Nanou
« Aπό εχθές στο supermarket, έμπαινε ο κόσμος σε σέτ των 6. Μόλις έβγαινε ένας, έμπαινε άλλος.
Θα περίμενε κανείς ότι με το lockdown δεν θα είχαμε την ίδια δουλειά που είχαμε τις προηγούμενες μέρες που ο κόσμος αγόραζε ρύζια και μακαρόνια με τα καρότσια.
Αλλά όχι, η δουλειά παραμένει σταθερή. Τα καλάθια με τα τρόφιμα εξακολουθούν να έρχονται στα ταμεία με έντονους ρυθμούς, το μόνο που αλλάζει είναι οτι οι ουρές είναι έξω και όχι μέσα.
Συν τοις άλλοις όπως ξέρετε διευρύνθηκε και το ωράριο λειτουργίας. Τώρα μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας από τις 7 το πρωί, ως τις 10 το βράδυ καθημερινά, ενώ θα μένουμε ανοικτά και τις Κυριακές.
Το σούπερμάρκετ είναι η νέα εκκλησία τώρα.
Να σας πω τι αγοράζατε οι περισσότεροι χθες, ενώ είχατε ήδη ψωνίσει επαρκώς τις προηγούμενες μέρες?
Ως επί το πλείστον αναψυκτικά, πατατάκια, ντορίτος, γκοφρέτες και σοκολάτες, καπρίς και νουτέλες. Αυτά είναι τα προιόντα που εκτοξεύτηκαν σε πωλήσεις.
Οι άνθρωποι έρχονται στο σούπερμάρκετ για να κατευνάσουν το άγχος τους. Κάποιοι έρχονται γιατί είναι ο μόνος τρόπος που ξέρουν για να κάνουν μια βόλτα να ξεσκάσουν, οπότε έρχονται, αγοράζουν δύο-τρία πράγματα και φεύγουν.
Η αλήθεια βασικά είναι ότι δουλεύουμε περισσότερες ώρες και θα δουλεύουμε και τις Κυριακές, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη του καταναλωτικού κοινού για binge eating, τουλάχιστον πολύ περισσότερο από το να καλύψουμε τις πραγματικές ζωτικές ανάγκες σε τρόφιμα.
Είναι φως φανάρι ότι όσοι δουλεύουμε σε σούπερμάρκετ, αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε πολύ επισφαλείς συνθήκες. Οι περισσότεροι από μας έχουμε πολύ στρες αυτές τις μέρες, και όχι εξαιτίας του φόρτου εργασίας, όπως αντιλαμβάνεστε.
Μας έλεγε χθες μια πελάτης νοσηλεύτρια ότι δεν έχει νόημα να πάμε να εξεταστούμε αν δεν παρουσιάσουμε βαριά συμπτώματα. Όπως καταλαβαίνετε, κι επειδή γενικά υπάρχουν διάφορες ιώσεις αυτόν τον καιρό και όχι μόνο του κορώνα, οι περισσότεροι από μας, κάτι έχουμε.
Λίγο βήχα, λίγο καταρροή, λίγο φτερνιζόμαστε, λίγο η κούραση και το στρες, δεν θέλει και πολύ. Η αλήθεια είναι ότι τα έχουμε παίξει και είμαστε μόνο στην αρχή, ενώ με δήλωση του Υπουργείου Εργασίας, κανείς μας δεν δικαιούται να είναι κουρασμένος. Πράγμα που είναι σκληρό μεν, κατανοητό δε.
Οι περισσότεροι από μας που θα νοσήσουμε, το πιο πιθανό είναι ότι θα περάσουμε τον ιό σχετικά ελαφρά στο σπίτι μας.
Ωστόσο δεν θα λείψουμε από τη δουλειά αν δεν εμφανίσουμε πραγματικά σοβαρά συμπτώματα, όπως έντονο βήχα και πυρετό. Δεν γίνεται. Δουλεύουμε όλοι, είμαστε κουρασμένοι όλοι, και δεν σκεφτόμαστε μόνο τους πελάτες, αλλά και τους συναδέλφους, οπότε δεν μπορούμε να αφήσουμε ο ένας τον άλλον να πνίγονται στη δουλειά επειδή πονέσαν λίγο τα λαιμά μας. Αν εμφανιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα, τότε αυτός που αρρώστησε θα πάει σπίτι του, το μαγαζί θα απολυμανθεί και οι υπόλοιποι θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας, no matter what.
Που θέλω να καταλήξω?
Ότι ίσως πρέπει να αρχίσετε λίιιιγο να περιορίζετε τις ανάγκες σας. Ιδίως όταν αυτές δεν είναι ζωτικής σημασίας. Δεν θα πάθετε τίποτα αν δεν έχετε να φάτε πιτσίνια και σόκοφρέτα στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Εδώ όμως έρχονται πελάτες και ρωτούν με αγωνία και προσμονή στο βλέμμα, "θα είστε ανοιχτά και τη Κυριακή, έ?"
Ναι, θα είμαστε. Αν όμως μπορείτε, αποφύγετε να έρθετε.
Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα το "μένουμε σπίτι" όταν κάποιοι έρχονται και δύο και τρεις φορές τη μέρα, επειδή κάτι ξέχασαν.
Δεν σας λέω λυπηθείτε μας. Αλλά μεριμνείστε για όλους, και για σας και για μας, που Δόξα τω Θεώ, δουλίτσα έχουμε. »

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση