GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! "ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ" (στο Δημοτικό Συμβούλιο) για τις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας...

Γιώργος Π. Αποστολόπουλος   Επειδή τη Δευτέρα δεν ήταν δυνατό να παρευρεθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, απέστειλα στον Πρόεδρο το...

Γιώργος Π. Αποστολόπουλος 
Επειδή τη Δευτέρα δεν ήταν δυνατό να παρευρεθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, απέστειλα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την παρακάτω σύντομη και ευγενική επιστολή για δυο θέματα της Ημερήσιας Διατάξεως (που αφορούσαν τις περιοχές Αγίου Παύλου, πλατείας Βάθης, Αγίου Κωνσταντίνου Ομόνοιας, πλατείας Κουμουνδούρου, Ψυρρή, Μεταξουργείου, Κεραμεικού, πλατείας Αμερικής, Αγίου Νικολάου, Πατησίων και Κυψέλης), με την παράκληση να αναγνωστεί στη συνεδρίαση. Κόντρα σε κάθε δεοντολογία, δημοκρατική διαδικασία και πολιτικό πολιτισμό, πληροφορήθηκα ότι αποσιωπήθηκε η επιστολή μου, προφανώς για να φιμωθώ πολιτικά και να μην αναδειχθούν ζητήματα των εν λόγω περιοχών που αφορούν και όλες τις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας.
Είναι αλήθεια ότι είμαι συνηθισμένος σε παρόμοιες κινήσεις στην πορεία μου μέχρι σήμερα, δυστυχώς ωστόσο αυτή η νοοτροπία που ευτελίζει τις προσπάθειες που γίνονται για την πόλη μας, φαίνεται να διαιωνίζεται.
Παραθέτω την επιστολή:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
-Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.
-Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Κύριε Πρόεδρε, Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 31/08/2020. Ωστόσο θα ήθελα να αναγνωστεί η παρούσα σύντομη επιστολή μου που αφορά δύο θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.
Ως προς το θέμα 18 που αφορά τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης του κτηρίου “Λέλα Καραγιάννη” που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη 1 και Σταυροπούλου, στο φιλανθρωπικό οργανισμό “Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ” για τρία (3) έτη, με σκοπό τη λειτουργία Κ.Δ.Α.Π, θεωρώ ότι προ της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να προηγηθεί απόφαση από το Συμβούλιο της 6ης Δημοτικής Κοινότητας όπως εξάλλου θα πρέπει να συμβαίνει και σε κάθε περίπτωση που αφορά θέματα των Κοινοτήτων.
Ως προς το θέμα 6 που αφορά την τοποθέτηση κινητών μονάδων του Ε.Ο.Δ.Υ. για την ψυχοκοινωνική στήριξη και διανομή καθαρού ενέσιμου υλικού στην ομάδα των χρηστών, δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις του Δημοτικής αρχής.
Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, η παρουσία κινητών μονάδων είναι ένας εκ των λόγων που έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση και γκετοποίηση ιστορικών περιοχών του Κέντρου της Αθήνας.
Ειδικότερα, στην περίπτωση της εγκατάστασης κινητής μονάδας επί των οδών Χαλκοκονδύλη, Μενάνδρου και Μάρνη όπου ήδη λειτουργεί ξενώνας για χρήστες, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα για ποιο λόγο η ψυχοκοινωνική υποστήριξη και η παροχή υλικού δεν μπορεί να γίνει από το συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας και πρέπει να εγκατασταθεί προσωρινά κινητή μονάδα. Το ίδιο ερώτημα τίθεται και για την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αγίου Γεωργίου, πλατείας Κουμουνδούρου-Ψυρρή-Κεραμεικού-Μεταξουργείου όπου υπάρχει πλήθος δημοτικών κτιρίων και δημοσίων υπηρεσιών από όπου θα μπορούσαν να παρέχονται αυτές οι υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών μάλιστα και χώροι του Υπουργείου Υγείας.
Σε κάθε περίπτωση, επιμένω στη διαχρονική άποψή μου η οποία στηρίζεται στη μακρόχρονη εμπειρία μου από το Κέντρο της Αθήνας, για διαδημοτική αποκέντρωση όλων των σχετικών σταθερών δομών όπως συνέβη επιτυχημένα με τα ΟΚΑΝΑ και συναφή περιορισμό των κινητών μονάδων.

Με Εκτίμηση
Γίωργος Π. Αποστολόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση