GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ μαθητών και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ...

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών και τη στήριξη πολλών εκπαιδευτικών μονάδων της περιφέρειας και αρκετών ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκε ...

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών και τη στήριξη πολλών εκπαιδευτικών μονάδων της περιφέρειας και αρκετών ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα Προπύλαια το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο...

Οι μαθητές διεκδικούν μεταξύ άλλων μικρότερες διδακτικές ώρες, όριο έως 15 μαθητές ανά αίθουσα, άμεσες μαζικές προσλήψεις καθηγητών και καθαριστριών και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. - - -

Κατά το συλαλλητήριο σημειώθηκαν μικρής έκτασης όταν περίπου 10 άτομα που βγήκαν από την πορεία, κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τους πέταξαν βόμβες και καπνογόνα, με τα ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών. Η ένταση γρήγορα εκτονώθηκε καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας δεν συμμετείχε σε αυτή.

- - -

Παράλληλα, πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης. Από τους παρευρισκόμενους ζητήθηκε να κρατηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με αποστάσεις και μάσκες.

Την κινητοποίηση στηρίζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, φοιτητικοί σύλλογοι, η 2η και 5η ΕΛΜΕ, όπως και αρκετά ΕΠΑΛ και ΓΕΛ της πόλης. Οι μαθητές τονίζουν πως «πρέπει να γίνει υπόθεση όλων ένα ασφαλές σχολείο. Μπορούμε μαζί με τους γονείς μας, τους καθηγητές μας, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά και να μπορούμε να μορφωνόμαστε σε αυτά ολόπλευρα και χωρίς φόβο για την υγεία μας».


Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 το μεσημέρι, για να διευκολύνουν τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια, ενώ η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

H Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, με ανακοίνωσή της, καλεί τους μαθητές αυτή τη βδομάδα σε Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία, για να συζητηθεί και να αποφασιστεί συλλογικά η συνέχιση του αγώνα τους, με πολύμορφες δράσεις για να ακουστούν τα αιτήματά τους, δυνάμωμα του συντονισμού με νέες Συντονιστικές Επιτροπές σε όλη τη χώρα.

Τα αιτήματα των μαθητών


Οι μαθητές ζητούν:
- Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
- Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
- Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
- Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
- Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα.
- Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.
- Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
- Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
- Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση