GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκθεση "Primavera"... της Κατερίνας Μαρούδα

ΕΚΘΕΣΗ "Primavera"... της Κατερίνας Μαρούδα       20 ΟΚΤΩΒΡΗ - 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020     MaLou...

ΕΚΘΕΣΗ "Primavera"... της Κατερίνας Μαρούδα
      20 ΟΚΤΩΒΡΗ - 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020
    MaLou...

Art

Η MaLou Art Consulting είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την "Primavera" [μεταφ. Άνοιξη]... έκθεση με 16 έργα της καλλιτέχνιδας Κατερίνας Μαρούδα.

Η Κατερίνα Μαρούδα γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας στον δάσκαλο Fernando Farulli.
"Η βασική ικανότητα που παρουσιάζεται στα έργα της Κατερίνας Μαρούδα είναι ότι έχουν μια αυθεντία αντικειμενικής και ανεμπόδιστης παράστασης, πηγή της οποίας μπορεί να είναι οι τοιχογραφίες της Αναγέννησης στην Ιταλία, όπου σπούδασε. Αρχικά θα παρατηρήσουμε ότι οι εικόνες της έχουν την ακόλουθη ποιότητα των τοιχογραφιών: ότι διατηρούν τη δύναμη του χρώματος που δεν εκρήγνυται στη διάχυση του συναισθηματικού παροξυσμού, αλλά αντίθετα παραμένει περιχαρακωμένη στις ανεξάρτητες μονάδες, κάθε φορά ειδική αρχή στη γεωγραφική περιοχή που ορίζουν"
Εμμανουήλ Μαυρομάτικος

Καθηγητής Ιστορίας Τέχνης
Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης

Η Κατερίνα Μαρούδα έχει εκθέσει τα έργα της σε 17 προσωπικές εκθέσεις (Αθήνα, Κολωνία, Θεσσαλονίκη, Βέρνη) ενώ έχει επίσης εκθέσει το έργο της σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις (Ελλάδα, Καναδάς, Ιταλία, Ισπανία, Σικάγο, Βρυξέλλες, Ρωσία και Παρίσι - Salon des Artistes Independents and Salon des Artistes Français, Grand Palais).
Τα έργα της Κατερίνας Μαρούδα βρίσκονται στις συλλογές του Μουσείου Βορρέ, της Εθνικής Πινακοθήκης, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Μακεδονικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, της Πινακοθήκης Κυκλάδων, Αντωνίου, Γενική Τράπεζα, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Μουσείο Καλών Τεχνών Tula - Ρωσία.

MaLou Art Consulting Online Gallery

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση