GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΙΣΧΟΣ! ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ 230.000 ευρώ στο «Παπανικολάου» για να ολοκληρώσει έρευνα θεραπείας για τον κορονοϊό...

Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να συγκεντρωθεί το πόσο των 230.000 ευρώ που απαιτείται για την ολοκλήρωση της έρευνας για τη ...


Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να συγκεντρωθεί το πόσο των 230.000 ευρώ που απαιτείται για την ολοκλήρωση της έρευνας για τη θεραπεία του κορονοϊού ξεκίνησε ομάδα γιατρών του «Παπανικολάου» που «τρέχει» την έρευνα. 

Αν και τα προκλινικά αποτελέσματα του «Παπανικολάου» έδειξαν ότι τα κυτταρικά προϊόντα από αναρρώσαντες δότες με κορονοϊό μπορούν να θεραπεύσουν καινούριους νοσούντες από Covid-19 η έρευνα δεν μπορεί να συνεχιστεί στο στάδιο της κλινικής μελέτης για να χορηγηθεί στη συνέχεια το φάρμακο στους ασθενείς λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Η ερευνητική ομάδα άνοιξε εδώ και λίγες μέρες ειδικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ GR42 0171 2150 0062 1514 9098 001) για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η μελέτη από ιδιώτες. 

Η ερευνητική ομάδα του Παπανικολάου

Φάρμακα με ζωντανά κύτταρα κατά του κορονοϊού
«Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση για να μπορέσει να ξεκινήσει η κλινική μελέτη σε ανθρώπους. Ο χρόνος είναι πάρα πολύ κρίσιμος και σήμερα να βρεθούν τα λεφτά θέλουμε δύο μήνες για να ετοιμαστούν τα πεπτίδια τα οποία τα αγοράζουμε από την Γερμανία όπου και παράγονται. Τα πεπτίδια διεγείρουν τα κύτταρα για να μπορέσουμε να τα εκπαιδεύσουμε ώστε να αναγνωρίζουν τον κορονοϊό» εξήγησε  η υπεύθυνη της Μονάδας Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Αιματολογικής Κλινικής του «Παπανικολάου» Ευαγγελία Γιαννάκη και συμπλήρωσε: «Επιθυμούμε, στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή της πανδημίας από τον SARS-CoV-2 στην παρούσα φάση για τους συμπολίτες και τη χώρα μας, να συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, στην ανεύρεση αποτελεσματικής θεραπείας κατά του κορονοϊού.Οι γιατροί του «Παπανικολάου» προτείνουν τη δημιουργία τράπεζας CoV-2-STs από 20 αναρρώσαντες δότες (όλοι υγειονομικοί που νόσησαν) και τη χορήγησή τους ως Τ-κυτταρική ανοσοθεραπεία σε 70-90 χαρακτηρισμένους ως υψηλού κινδύνου COVID-19 ασθενείς. «Εφόσον η μελέτη αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική, θα έχουμε τη δυνατότητα διεύρυνσης της τράπεζας και ευρύτερης εφαρμογής σε μεγάλους αριθμούς ασθενών. Προσδοκούμε στην ανάπτυξη μιας καινοτόμου θεραπευτικής προσέγγισης στη μάχη κατά του ιού της πανδημίας, όπου τα «φάρμακα» είναι ζωντανά κύτταρα, τα οποία έχουν «εκπαιδευτεί» στο εργαστήριο ώστε να αναγνωρίζουν τον SARS-CoV-2» δήλωσε στο ethnos.gr η κ. Γιαννάκη. Όπως εξήγησε η ίδια μετά τη χορήγησή τους, ως «ζωντανά φάρμακα» πλέον, μπορούν να πολλαπλασιαστούν εντός του σώματος μόλις αναγνωρίσουν τον ιό και ως ένας ισχυρός στρατός να εξαλείψουν με φυσικό τρόπο τα μολυσμένα από SARS-CoV-2 κύτταρα του ασθενούς.

 Η ερευνητική ομάδα του Παπανικολάου

Τι κατάφερε η ερευνητική ομάδα του Παπανικολάου
Σημειώνεται ότι τα Τ-λεμφοκύτταρα είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων, παρέχοντας προστασία έναντι χιλιάδων ιών τους οποίους αναγνωρίζουν ειδικά μέσω του υποδοχέα τους. Η χορήγηση αντι-ιικών Τ-λεμφοκυττάρων που είτε απομονώνονται είτε πολλαπλασιάζονται στο εργαστήριο από δότες που έχουν προηγουμένως εκτεθεί σε συγκεκριμένο ιό, έχει εισάγει μία νέα εποχή στη θεραπεία ιογενών λοιμώξεων ως μια «φυσική» μορφή θεραπείας με εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας και υψηλή αποτελεσματικότητα (>90%),

Στο πλαίσιο της λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, η ερευνητική ομάδα του Παπανικολάου απέδειξε ότι μπορεί να αναγνωρίσει τους ασθενείς υψηλού κινδύνου παρακολουθώντας τα επίπεδα των CoV-2-ειδικών Τ-λεμφοκυττάρων (CoV-2-STs) στο αίμα νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 και να παράξει στο εργαστήριο λειτουργικά CoV-2-STs από αναρρώσαντες δότες.  Νοσοκομείο Παπανικολάου

Χρηματοδότηση
Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 230.000 ευρώ για την προτυποποίηση της διαδικασίας υπό GMP συνθήκες, τη δημιουργία τράπεζας αντι-SARS-CoV-2-ειδικών κυτταρικών προϊόντων (από τουλάχιστον 20 δότες) και τη χορήγηση σε τουλάχιστον 70 (έως 90) ασθενείς. Το κόστος θα καλύψει την αγορά των GMP-grade πεπτιδίων του SARS-COV-2, κυτοκινών, θρεπτικών υλικών, αντισωμάτων κυτταρομετρίας ροής, βιοαντιδραστήρων, αναλωσίμων, λοιπών αντιδραστηρίων και τα κόστη του ελέγχου HLA ιστοσυμβατότητας, ασφαλιστηρίου συμβολαίου και του monitoring της μελέτης.

1 σχόλιο

  1. Το ειχα καταγγειλει εδω και λιγες μερες.Αν αυτο,ο ερανος,δεν ειναι ντροπη με συγχωρειτε αλλα,ο λακος για τα γουρουνια μας πεφτει πολυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση