GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΤΟ ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ: ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!» Εμβολιάστηκε και ο Αλ. Τσίπρας...

Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τον οποίο υποδέχτηκε ο υπουργός Υγείας,...


Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τον οποίο υποδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, κατά την άφιξή του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία να μην υπάρχουν κάμερες στην αίθουσα την ώρα του εμβολιασμού του, καθώς όπως σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό του εμβολιασμού και της δημόσιας υγείας, για επικοινωνιακούς λόγους. Φωτογράφοι, ωστόσο, υπήρχαν κανονικά.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πέρας της διαδικασίας, συνομίλησε με συνδικαλιστές υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.Σε δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρησή του από τον Ευαγγελισμό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση. Να νιώθει ανασφάλεια για τις πράξεις και τις παραλείψεις της», υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν έχουν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια «απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό».

«Το δηλώνω κατηγορηματικά. Το εμβόλιο είναι όπλο της επιστήμης για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τον ιό. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να εμβολιαστεί γρήγορα το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και ιδίως, οι ευπαθείς ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε με επικριτικό ύφος προς την κυβέρνηση: «Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, γιατί οι μέχρι στιγμής δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα μέχρι το καλοκαίρι ή μέχρι το επόμενο φθινόπωρο».

«Συνεπώς, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, το εμβόλιο είναι ένα σημαντικό όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη, αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες. Έχοντας τη γνώση των δέκα πρώτων μηνών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης, να ρίχνει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό και να μην κάνει κινήσεις προκειμένου να ενισχύσει το ΕΣΥ, να προσλάβει μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να δώσει κίνητρα σε γιατρούς μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΥ, να ενισχύσει τη δευτεροβάθμια φροντίδα, να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση στα τεστ προκειμένου να υπάρξει σκανάρισμα του πληθυσμού», επεσήμανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε μάλιστα, την ανάγκη «να ενισχυθούν τα περιματικά προγράμματα φαρμακευτικών αγωγών», καθώς όπως είπε «το ζήτημα είναι να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που θα μολυνθούν από τον ιό ενώ θα τρέχει το πρόγραμμα του εμβολιασμού».

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τα οποία δεν δείχνει μια κυβέρνηση που στήνει επικοινωνιακά σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίων», ενώ όπως είπε, «χρειάζεται υπευθυνότητα και ένα σχέδιο που απαιτεί ενίσχυση του ΕΣΥ, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενίσχυση, κυρίως, των ευπαθών ομάδων και σκανάρισμα του πληθυσμού με μαζικά, δωρεάν τεστ».

«Αυτό το σχέδιο θα μας σώσει και όχι το να εναποθέσουμε όλες τις ελπίδες μας στο εμβόλιο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, καταλήγοντας: «Καλώ όλους και όλες που έχουν ακόμα και σήμερα αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό, να προσέλθουν και να εμβολιαστούν, έστω και με τους ρυθμούς που γίνεται η διαδικασία. Όλοι μας με το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί να σπεύσουμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση