GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ! ΑΠΕΙΛΟΥΝ με νέα παράταση του lockdown...

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες προκειμένου ν’ αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα...


Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες προκειμένου ν’ αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. 

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για να λάβει αποφάσεις, καθώς τυπικά την Κυριακή λήγει το σκληρό οριζόντιο lockdown που είχε επιβληθεί πριν από μία εβδομάδα. Υπάρχψουν ήδη σκέψεις για παράταση του lockdown και μόνο τυχαίες δεν είναι οι αναφορές του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ο οποίος άφησε παράθυρο για τη λήψη νέων μέτρων.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων και οι συνέπειες της κινητικότητας των γιορτών, πάντως δεν προοιωνίζονται καλά νέα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αν διαπιστωθεί αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου είναι καλύτερα να παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα για μια ή δυο εβδομάδες ακόμη.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια των εορτών υπήρξε αύξηση της κινητικότητας κατά 30% .Ο κ. Γώγος επεσήμανε ότι ο φόβος και η ανησυχία υπάρχουν συνεχώς με τα δεδομένα που υπάρχουν στην χώρα μας ενώ ήδη εμφανίστηκαν και κρούσματα με το νέο στέλεχος.

«Βγαίνουμε από ένα lockdown και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο να λειτουργήσει το click away κατά περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα σχολεία, ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης, περιλάμβανε, και την επαναλειτουργία του εμπορίου με τη μέθοδο του click away από την Δευτέρα, εφόσον οι ειδικοί δώσουν το πράσινο φως, κάτι που όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση