GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ! Ο Σγουρός κατηγορεί τον Πατούλη ότι θα δώσει 1 εκατ. ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία για ρολόγια παρακολούθησης 6.000 πολιτών...

Σε νέα αδιαφανή ανάθεση, πλέον του 1.000.000 ευρώ, για «έξυπνα» ρολόγια παρακολούθησης, μέσω των οποίων θα συλλέγονται από ιδιωτική εταιρεία...


Σε νέα αδιαφανή ανάθεση, πλέον του 1.000.000 ευρώ, για «έξυπνα» ρολόγια παρακολούθησης, μέσω των οποίων θα συλλέγονται από ιδιωτική εταιρεία και θα γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας ευαίσθητα υγειονομικά στοιχεία και δεδομένα 6.000 πολιτών, προχωράει η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρώην περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

Ο κ. Σγουρός σημειώνει ότι, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την 10/2/2021, «με τη προσφιλή στη διοίκηση της Περιφέρειας μέθοδο της συζήτησης θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης και με εισήγηση γραμμένη κυριολεκτικά στο πόδι, ο κ. Πατούλης, ως άλλος υπουργός Υγείας, χωρίς να έχει η Περιφέρεια τη σχετική αρμοδιότητα, πρότεινε να εγκριθεί η προμήθεια ‘ρολογιών’ παρακολούθησης από ιδιωτική εταιρεία τα οποία θα ‘εκχωρηθούν’ σε 6.000 πολίτες μέσω των Δήμων στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι».

Με τα ρολόγια παρακολούθησης, προσθέτει ο κ. Σγουρός, η γεωγραφική θέση των χρηστών, η καθημερινή δραστηριότητά τους, καθώς και ευαίσθητα υγειονομικά τους δεδομένα (πίεση, οξυγόνωση, καρδιακοί παλμοί κλπ.) θα αποστέλλονται σε κεντρική βάση δεδομένων ιδιωτικής εταιρείας, υπάλληλοι της οποίας θα τα «αξιολογούν» και θα «ενημερώνουν» υποτίθεται τις Αρχές για την κατάσταση της υγείας των χρηστών. «Χωρίς καμία εγγύηση ότι τα εν λόγω δεδομένα δεν θα διαρρέουν άτυπα και σε άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της συλλογής και εμπορίας υγειονομικών δεδομένων με σκοπό το κέρδος», αναφέρει ο κ. Σγουρός.

Για το πρόγραμμα αυτό, επισημαίνει ο κ. Σγουρός, η Περιφέρεια όχι μόνο δεν έχει φροντίσει να συνάψει προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους στους οποίους υποτίθεται ότι θα εφαρμοστεί αλλά ούτε καν έχει ζητήσει ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα και τον αριθμό εκείνων που θα επιθυμούσαν να ενταχθούν σε μια επικίνδυνη και άκρως προβληματική διαδικασία παρακολούθησης της ζωής τους.

Για το εν λόγω πρόγραμμα, συμπληρώνει ο κ. Σγουρός, η Περιφέρεια θα «αξιοποιήσει» παράνομα τις έκτακτες διαδικασίες για αναθέσεις που αφορούν τις προμήθειες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, παρά το ότι το «πρόγραμμα» θα αναπτυχθεί μετά την πανδημία, σε βάθος τριετίας και παρά το ότι τα «έξυπνα» ρολόγια δεν αποτελούν υγειονομικό υλικό.

Αυτό σημαίνει, τονίζει ο πρώην περιφερειάρχης, ότι δεν θα γίνει ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός με προσφορές για την επιλογή μειοδότη αλλά θα κληθεί περιορισμένος αριθμός εταιρειών, επιλογής της Διοίκησης Πατούλη, για να προσφέρει τιμή με την ελάχιστη δυνατή έκπτωση! Θυμίζουμε ότι πρόσφατα για την προμήθεια μασκών και αντισηπτικών εκλήθησαν εταιρείες με κύριο αντικείμενο το εμπόριο …λαχανικών …μπαλονιών και …πετρελαίων.

«Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεται η διοίκηση Πατούλη το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πανδημία: αναθέσεις σε περιορισμένο αριθμό εταιρειών που καλούνται με διαδικασίες εξπρές να κάνουν ‘προσφορές’, ‘σχεδιασμός’ υποτιθέμενων προγραμμάτων, τα οποία ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για τα δικαιώματα των πολιτών, εισηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έρχονται την τελευταία στιγμή, εκτός ημερησίας διάταξης, κοστολογήσεις υλικών κατά το δοκούν, και προσχηματική επίκληση της πανδημίας για τη χάραξη ασυνάρτητης ‘πολιτικής’ υγείας εκτός της νομιμότητας», υπογραμμίζει.

«Η παράταξή μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να αναχαιτισθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση η οποία προσβάλλει όχι μόνον την παράταξη από την οποία προέρχεται ο κ. Πατούλης αλλά -και ιδίως- το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες της Αττικής», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Σγουρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση