GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σοσιαλιστική Κούβα λέει αντίο στο δολάριο!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας " Πατρίδα ή Θάνατος "! « Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

"Πατρίδα ή Θάνατος"!
«Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου...

και να του λες Άντε γαμήσου»!
Φιδέλ Κάστρο

Στις 21 Ιούνη η σοσιαλιστική Κούβα εγκαταλείπει το δολάριο.

Το πρωί 21 Ιούνη οι τράπεζες στην Κούβα δεν θα δέχονται πλέον δολάρια για καταθέσεις, ή την ανταλλαγή δολαρίων σε Πέσο Κούβας. Όσοι στην Κούβα έχουν δολάρια θα μπορούν ως τις 21 Ιούνη να να ανταλλάξουν σε Πέσος, ή να τα καταθέσουν σε άλλο ξένο νόμισμα. Αυτό συμβαίνει κι είναι συνέπεια του αποκλεισμού που δέχεται η σοσιαλιστική Κούβα από το 1962.

Η Yamile Berra Cires, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Κούβας, εξήγησε στην τηλεοπτική εκπομπή "Mesa Redonda" οπως έτσι εξασφαλίζονται τα εθνικά κι οικονομικά συμφέροντα της Κούβας. Η αντιπρόεδρος σημείωσε πως πολλές ξένες τράπεζες αρνούνται να καταθέτουν τα δολάρια που προορίζονται σε κουβανικούς λογαριασμούς για το κράτος της Κούβας. Συγκεκριμένα έκανε αναφορά σε 34 ξένες τράπεζες που αρνούνται να παραδώσουν χρήματα που κατατέθηκαν για την Κεντρική Τράπεζα της Κούβας.

Έτσι η Κούβα θα μειώσει την εξάρτησή της από το δολάριο. Αυτό δεν θα επηρεάσει τα άλλα διεθνή νομίσματα που δεν παρατηρείται πρόβλημα, όπως το ευρώ, καναδέζικο δολάριο, ελβετικό φράγκο, στερλίνα κ.α.π.. Όλα τα νομίσματα, πλην δολαρίου, θα γίνονται δεκτά και θα ανταλλάσσονται με το Πέσος της Κούβας.

** Περισσότερα για τη Σοσιαλιστική Κούβα: ΕΔΩ

*** Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση