GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΩΡΗ ΡΗΞΗ! ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΗ το ΚΙΝΑΛ για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ...

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «για να διερευνηθούν οι Λίστες Πέτσα» αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει 119 σίγουρες ψήφους βουλευτών καθώς στηρίζεται από το...


Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «για να διερευνηθούν οι Λίστες Πέτσα» αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει 119 σίγουρες ψήφους βουλευτών καθώς στηρίζεται από τους 86 της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους 15 του ΚΚΕ, τους 10 της Ελληνικής Λύσης και τους 8 του ΜέΡΑ25. 

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει θετική ανταπόκριση και στο ΚΙΝΑΛ ωστόσο η τελική απόφαση για την στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή θα ληφθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντεπιτεθούν στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και να προτείνουν διεύρυνση χρονική της έρευνας της επιτροπής με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε μια στιγμή όπου το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών και οι τρεις εκ των τεσσάρων υποψηφίων για την αρχηγία είναι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου (Γεννηματά, Λοβέρδος, Καστανίδης – την ηγεσία διεκδικεί και ο ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης). 

Το ερώτημα που συζητείται ήδη είναι αν η πλευρά της Φώφης Γεννηματά θα επιδιώξει να κρατήσει τις λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες με την πλευρά του Αν. Λοβέρδου ή αν θα αφήσει τα πράγματα να φτάσουν σε οριακές καταστάσεις για τη συνοχή του ΚΙΝΑΛ ψηφίζοντας υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και απορρίπτοντας την άποψη να ξεκινήσει η έρευνα από το 2015...

Η πλευρά Λοβέρδου εκφράστηκε προς το παρόν μέσω της Νάντιας Γιαννακοπούλου που ζήτησε η διερεύνηση να συμπεριλάβει και την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής και ως ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά και αταλάντευτα, πάντα ήμασταν υπέρ της διερεύνησης κάθε σκιάς στο δημόσιο βίο. Διαφάνεια παντού, για τους πάντες και για τα πάντα. Χωρίς κανέναν αποκλεισμό, ούτε όταν επρόκειτο και για δικά μας στελέχη και για πεπραγμένα στελεχών των δικών μας κυβερνήσεων», ανέφερε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: «αν θέλουμε όμως να είμαστε ειλικρινείς ως προς τη διάθεση μας για διαφάνεια παντού, θα ήταν χρήσιμο αυτά να τα διερευνήσουμε όχι για τα τελευταία 2,5 χρόνια μόνο αλλά και για τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπάρχουν και για την περίοδο εκείνη πολλά θέματα που πρέπει να δούμε και θέματα δημοσκοπήσεων. Να σας θυμίζω ότι ελάχιστες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, υπήρχαν δημοσκοπήσεις που έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά 10 και περισσότερες μονάδες, όταν το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αντίστροφο. Έλεγχος λοιπόν για τα πάντα και τους πάντες από το 2015 και μετά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση