GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ! ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ της κακοκαιρίας οι πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας...

Η κακοκαιρία «Αθηνά» πλήττει από την Παρασκευή την Εύβοια, με έκδηλη την αγωνία των κατοίκων για τον κίνδυνο πλημμυρών, ενώ νέο έκτακτο δελ...



Η κακοκαιρία «Αθηνά» πλήττει από την Παρασκευή την Εύβοια, με έκδηλη την αγωνία των κατοίκων για τον κίνδυνο πλημμυρών, ενώ νέο έκτακτο δελτίου καιρού προειδοποιεί για νέο κύμα που θα πλήξει αρκετές περιοχές της Ελλάδας.
Αντιμέτωπες με έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται περιοχές της Εύβοιας που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι και συγκεκριμένα το ανατολικό κομμάτι του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας ενώ στη Δημοτική Ενότητα Νηλέως και στην κοινότητα Στροφυλιάς, εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης απηύθυνε έκκληση, σύμφωνα με το evima.gr, στους δημότες να είναι προσεκτικοί καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πλημμυρίσει η παραλία της Αγίας Άννας, ενώ έχουν ήδη πλημμυρίσει καλλιέργειες.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Άγγελος Κωνσταντινάκης τόνισε ότι σημειώνονται κατολισθήσεις στις περιοχές Αγιά Αννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, ενώ τα ρέματα έχουν φέρει φερτά υλικά στους δρόμους της περιοχής.

Ωστόσο, τόνισε ότι τα προβλήματα μέχρι στιγμής δεν είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και δεν έχουν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές. Εξήγησε ότι οι αρμόδιες αρχές είναι σε αγώνα δρόμου για να προλάβουν να προστατέψουν τις πληγείσες περιοχές.


Τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε στα Άγραφα
Εξάλλου, στα Άγραφα τυχεροί στάθηκαν κάτοικοι όταν τεράστιος βράχος έπειτα από κατολίσθηση προσγειώθηκε κοντά στα σπίτια τους.
Οι κατολισθήσεις στην περιοχή είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ιδιαίτερα έπειτα από βροχοπτώσεις. Ο βράχος έπεσε κόβοντας τον δρόμο στα δύο. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο ή κάποιος πεζός.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Facebook ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης.

Νέο κύμα κακοκαιρίας
Η κακοκαιρία «Αθηνά» πάντως θα παραμείνει στη χώρα και τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.
Σύμφωνα με έκτακτο καιρικό δελτίο, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση από αύριο Κυριακή (10-10-2021).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση